Skip to content

По 1500000 гривень виділять на кожну з 14 опорних шкіл

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це повідомив директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олексій Полторацький.

— На Дніпропетровщині проходить оптимізація мережі освіти в контексті створення моделі „опорна школа – її філія”, яку ми попередньо обговорювали з громадськістю, — зазначив він. – Не скажу, що спілкування було легким, але ж врешті батьки дітей, які будуть здобувати знання в інших – більш сучасних і модернізованих  умовах, зрозуміли: це буде лише на користь їхнім дітям. Бо опорні школи – це механізм переведення сільських дітей у кращі умови навчання. Тож процес пішов, і в нашій області вже маємо 14 таких закладів. Вони об’єднали 27 філій. Аби підвозити сюди дітей, вже маємо 15 автобусів. Плануємо закупити ще 32.

Олексій Полторацький запевняє, що добиратися шкільним автобусом до опорної школи діти будуть не дальше, ніж 20 км. Що будуть забезпечені роботою і вчителі. Правда, директора школи обиратимуть на конкурсній основі. Але ж в цьому директор департаменту освіти та науки бачить позитив.

Всього ж на кожну опорну школу із обласного бюджету буде виділено по 1,5 мільйони грн. Кошти підуть на модернізацію, придбання сучасної техніки для оснащення класів тощо.

Детальніше про оптимізацію мережі освіти області  можна буде прочитати у номері газети „Наше місто” за 28 липня.

Юлія Бабенко, фото автора

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: