Skip to content

У Дніпрі тепер повний марафон

Игорь Суховой

Игорь Суховой

Міський голова Борис Філатов і очільниця Дніпропетровської федерації легкої атлетики Марина Філатова презентували Дніпро Еко Марафон. Видовищне свято бігу відбудеться у місті 25 вересня.

Це будуть перше змагання з повною дистанцією 42,195 км, яке має стати аналогом відомих у світі міських марафонів. Організатори навели приклад Бостонського марафону, який має столітню історію і збирає понад сорок тисяч учасників. У нас відлік традиції розпочнеться з 1500 бігунів, а вболівальників очікують десять тисяч.

6038Міський голова упевнений, що екологічний марафон повністю відповідає сучасним реаліям:

«Ми зважили на досвід травневого напівмарафону і надали нового підтексту майбутнім змаганням. Дуже важливо дбати про збереження природних ресурсів, і «Дніпро Еко Марафон» робить перший крок у цьому напрямі. Минулий раз усі комунальні служби спрацювали на «відмінно». Думаю і у вересні ми зробимо свято для усіх земляків. Дистанцію буде збільшено вдвічі, а нарікань на транспортні тимчасові труднощі буде менше. Ми завчасно попередимо усіх містян».

Марина Філатова зосередилася на спортивній і призовій складових проекту:

2«Повна дистанція марафону – важке випробування. Я це знаю з власного досвіду. Тому містяни Дніпра повинні знати спортсменів – героїв, які будуть виступати на наших змаганнях. Але і аматори, які фінішують, отримають не лише визнання. Призовий фонд нашого марафону для України небувалий – 300 тисяч гривень. Тому ми вирішили зробити призовими від 1-го до 15-го місця. Таким чином не лише професійні марафонці отримують  стимул виступити найліпше і узяти участь в акції після фінішу».

Кожний учасник марафону сплатить внески, частину з яких буде витрачено на закупівлю саджанців. Марина Філатова уточнює:

«Розмір внеску на участь складає 350 гривень, а з першого вересня він буде чотириста… Заявки на участь вже можна подавати. А коли свято бігу завершиться, його тріумфатори започаткують «Алею марафонців». Де вона буде, ми попросимо визначити Бориса Альбертовича».

На інших подробицях зупинилася організаційний директор Світлана Ліщинська:

3«Ми збираємось зробити з останньої неділі вересня незабутню подію. Кожен бажаючий матиме змогу стати учасником або вболівальником Дніпро Еко Марафону. Ми запропонуємо різні дистанції для спортсменів, залежно від підготовки. Окрім повної та напівмарафонської дистанцій, хтось матиме змогу підкорити три або шість екомиль. Вони дорівнюють 4,8 і 9,6 кілометрів. Людям з обмеженими можливостям і похилого віку коротші дистанції. Доречі, Борису Альбертовичу Філатову ми пропонуємо забезпечити явку і участь чиновників мерії у подоланні Милі Єдності, яка становить один кілометр шістсот метрів… »

Ігор Суховий

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: