Skip to content

93 заяви надійшло до поліції за результатами виборів у Дніпрі

Людмила Гейко

Людмила Гейко

З них 12 повідомлень про події, пов’язані з порушеннями виборчого процесу, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. З цієї кількості безпосередньо у день виборів надійшло 62 заяви та повідомлень, 5 фактів внесені до ЄРДР.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Дніпропетровській області. Зокрема, 17 липня до працівників поліції із заявою звернувся голова однієї з виборчих дільниць, який повідомив, що під час голосування один з чоловіків намагався винести з приміщення свій виборчий бюлетень. За цим фактом до ЄРДР внесені відомості за ч. 1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз). Також цього дня на іншій дільниці невідома особа умисно знищила чи приховала виборчу документацію. Цей факт слідчі класифікували за ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

17 липня до поліції надійшло повідомлення про підготовку вибуху приміщення кафе, ресторану та штабу однієї з політичних партій. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Також один з фактів порушення виборчого законодавства стосувався розміщення в одній із соціальних мереж оголошення про додатковий заробіток особам, які прописані у Соборному районі м. Дніпро, за голосування за одного з кандидатів в депутати. За цим фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму).

Всі ці факти зареєстровані, наразі за ними проводяться слідчі дії.

выборы

 

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: