Skip to content

У Дніпрі заграли трембіти з Торецька

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Сьогодні на Фестивальному причалі дніпровські  волонтери зустрічали волонтерів з Торецька — голову ГО «Твоє нове місто» Володимира Єльця та громадського діяча, члена ГО Сергія Поплавця. Хлопці започаткували акцію під назвою «Трембіти з Торецька», яка почалася ще 6 липня і наразі добігає до свого завершального етапу.

«Ідея привезти із Закарпаття трембіти, проникнуті  українським духом, на схід України виникла, коли ми познайомилися на передовій із закарпатськими волонтерами, — розповідає Володимир Єлець. — Шостого липня ми вирушили до Івано-Франківська, там нас зустріли місцеві волонтери. Разом ми відправилися до верховинського трембітаря Михайла Михайлюка, який навчив нас правильно грати та навіть подарував дві трембіти».

З ними хлопці піднялися на Говерлу, проїхалися Карпатами, а тепер повертаються додому.

«Мета нашої акції — привернути увагу до Торецька, міста, яке досі знаходиться в умовах інформаційної блокади, міста, де влада досі підтримує сепаратистські настрої. Нещодавні події з блокуванням українських бійців — яскравий доказ того», — каже Володимир.

Але є у місті і ті, хто готовий все змінити, — молодь, волонтери, учасники АТО.

«Наші трембіти заграють на другій річниці визволення Торецька від сепаратистів, це буде 21 липня, — продовжує він. — А потім ми зробимо так, щоб нас почули і в окупованій Горлівці, бо це місто — за якихось кілька кілометрів від нас».

До Дніпра хлопці приїхали, бо дуже люблять наше місто, яке відіграло велику роль у переломі ситуації на сході у 2014-му, не давши розповсюдитися сепаратистській навалі. Сьогодні, 15 липня, трембіти з Торецька звучали і в Дніпрі.

У свою чергу торецьких волонтерів українськими піснями щиро привітав ансамбль «Відлуння» та волонтери «Жіночого батальйону Дніпро».

Тепер хлопці направилися до Покровська Донецької області і далі — до Торецька.

Євгенія Рождественська

IMG_3535 IMG_3542 IMG_3562 IMG_3571 IMG_3591 IMG_3605 IMG_3612 IMG_3624

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: