Skip to content

Сепаратистськими групами у соцмережах керували з Дніпропетровщини

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Співробітники Служби безпеки України затримали у місті Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ) на Дніпропетровщині місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах.

Правоохоронці встановили, що у 2015 році під час перебування в Росії йому запропонували «співпрацю» представники антиукраїнських структур, створених російськими спецслужбами. Чоловік погодився стати адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості та розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках.

компьютерщикЗа завданням кураторів мешканець Кам’янського поширював відомості, які дискредитували Збройні сили України, популяризував терористичні організації «ДНР/ЛНР» та створення фейкової «новоросії». Адміністратор також інформував своїх кураторів про настрої серед мешканців міста та соціально-політичну обстановку на Дніпропетровщині.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, повідомляє прес-центр СБ України

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: