Skip to content

Борис Філатов: «Городянам не нараховуватимуть пеню за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ»

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

ФилатовБорис Філатов ініціював мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги для мешканців Дніпра і закликав інші міста України підписати колективний позов проти НКРЕКП.

Дніпропетровська міська рада ухвалила мораторій на підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства до 1 січня 2017 року. Ініціативу міського голови Дніпра Бориса Філатова підтримали 47 депутатів під час одинадцятої чергової сесії міської ради 13 червня. Рішення набуває чинності з моменту офіційної публікації. Очільник Дніпра зазначив, що воно є політичним.

— Наші колеги – депутати Київради — ухвалили відповідне політичне рішення. Ситуація така, що міська влада може мінімально впливати на формування тарифів на квартплату, вивезення сміття. Решту тарифів непрозоро формує НКРЕ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. – Ред.)», – сказав Борис Філатов.

Він закликав інших керівників територіальних громад, мерів підписати колективний судовий позов проти НКРЕКП з вимогою привести тарифи до рівня, який люди зможуть осилити. Якщо НКРЕКП цього не зробить, міська влада Дніпра вирішуватиме питання, зокрема, за рахунок муніципального бюджету.

-Люди не можуть нести такий фінансовий тягар, – упевнений Борис Філатов.

Міський голова підкреслив, що перші обговорення його ініціативи запровадження мораторію почалися ще два місяці тому. Попри те, що зараз деякі депутати міськради намагаються приписати цю ініціативу собі. Але головне результат – заборону на підвищення тарифів ухвалено. Мораторій діятиме до 1 січня 2017 року. Тобто до початку наступного року тарифи на електроенергію, тепло, природний газ, гарячу і холодну воду, а також водовідведення для населення підвищуватися не будуть.

Крім того, поки діятиме заборона, городянам не нараховуватимуть пеню за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ. У проекті рішення міськради сказано, що тарифи повинні бути економічно обґрунтованими. Також потрібні індексація зарплат, пенсій, рівня прожиткового мінімуму відповідно до темпів інфляції.

Виконання рішення про мораторій очільник Дніпра контролюватиме особисто.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: