Skip to content

На лікування онкохворих виділено 25 мільйонів гривень

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Григорук.

— Щорічно в Дніпропетровській області реєструється понад 12 тисяч первинних випадків злоякісних новоутворень, — зазначив він. — На початок 2016 року на обліку у медичних закладах регіону перебувають 77597 онкохворих. Більше половини з них, а це 57,4% хворих, прожили з тяжким недугом 5 років і більше. Десять років тому  цей показник складав 53,0%.

 

За словами Олексія Григорука, серед областей України Дніпропетровська область займає 12 місце за рівнем онкозахворюваності. Та люди не залишаються з проблемою один на один. В рамках програми «Здоров’я населення Дніпропетровщини на 2015-2019 рр.» для забезпечення онкологічних хворих препаратами, з обласного бюджету виділено кошти в сумі 3 млн. 654 тис. грн. У державному бюджеті  на закупівлю ліків для хворих Дніпропетровщини  передбачено більше 21 мільйона гривень.

 

   — Поки що цы кошти перекривають потреби менш, як на третину, але будемо працювати в цьому напрямку і в подальшому, — сказав Олексій Григорук.

Юлія Бабенко, фото автора.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: