Skip to content

«Спартак» має повернутися в комунальну власність

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Дніпровська мерія реалізовує комплексний план повернення приміщення школи спортивної гімнастики «Спартак» у комунальну власність.

_mg_2512Завдяки зусиллям міської влади це приміщення вже найближчими днями знімуть з торгів – тепер його не зможе викупити жоден інвестор. Про це під час прес-конференції розповів заступник міського голови Олександр Шикуленко. Батьки та вихованки школи, яка завжди була ласим шматком для бізнесменів, зітхнули з полегшенням. Та попереду – ще низка процедур для повернення будівлі у комунальну власність.

Олександр Шикуленко зазначив, що міська рада має комплексний план дій для того, щоб комунальна школа працювала в комунальному приміщенні. Так, мерія миттєво відреагувала, дізнавшись, що будівлю виставили на торги. За останній тиждень заступник мера провів низку зустрічей з цього питання. Спершу міськрада виступала як учасник торгів. За словами Олександра Шикуленка, міський голова Борис Філатов висловив готовність виділити з бюджету 8 мільйонів гривень на придбання будівлі школи. Паралельно у міськраді працювали над тим, щоб на законних підставах скасувати торги взагалі.

КП «Тепломережа», за борги перед яким було арештоване приміщення «Спартака», звернулося до виконавчої служби із заявою про відкликання наказу про виконання рішення.

«Це наше комунальне підприємство, і ми ухвалили таке рішення», – підкреслив Шикуленко.

Днями до міськради надійшли два документи — постанови, які підтверджують припинення торгів.

_mg_2534Найближчим часом міська рада вимагатиме скасування державної реєстрації в загальнодержавному реєстрі майнових прав юридичних осіб. Основою для цього стане рішення апеляційного суду від 2011 року, що скасовує право власності на приміщення школи спортивного товариства «Україна». Далі будівля має отримати статус державної власності. Її розпорядником стане Фонд держмайна.

Фінальний етап — звернення до Фонду щодо безкоштовної передачі приміщення у комунальну власність міста.

«Цей план цілком реальний, підкріплений необхідними фактами. Коли ми як міська влада даємо обіцянки, то обов’язково їх виконуємо», — наголосив Олександр Шикуленко.

Він також додав, що обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна» не чинитиме жодного опору діям міської влади.

Анна Павлова

Категория: ЖКХ, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: