Skip to content

За збитий ІЛ-76 повідомлено про підозру ватажку «ЛНР»

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Ватажку терористичної організації «ЛНР» повідомлено про підозру у скоєнні терористичного акту у справі збитого літака ІЛ-76. Про це повідомили заступник прокурора області Юрій Черкашин та начальник відділення СВ УСБУ в області Ілля Вдовін.

Нагадаємо, трагедія сталася у червні 2014 року: тоді на території Луганської області під час здійснення заходу на посадку в аеропорт м. Луганськ переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України. Внаслідок ураження літак загорівся, впав, а дев’ять членів екіпажу та сорок військовослужбовців загинули.

ил-76Правоохоронними органам Дніпропетровщини ці події було кваліфіковано як терористичний акт та розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.258 КК України.

Наразі у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру трьом особам: І.Плотницькому – голові терористичної організації «ЛНР», який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», А.Патрушеву – командиру батальйону «Зоря» (на той час – заступник командиру батальйону «Зоря») та О.Гурєєву, який на час скоєння злочину командував незаконним збройним формуванням «Вітязь».

Оскільки предметом розслідування є злочин проти національної безпеки держави, а підозрювані перебувають за межами підконтрольній Україні території, то правоохоронцями отримано дозвіл на проведення відносно них спеціального розслідування, яке передбачає можливість проведення слідчих та процесуальних дій за відсутності підозрюваного та за обов’язкової участі адвокатів.

Вказаних осіб оголошено у розшук, також отримано ухвали слідчих суддів на їх затримання з метою приводу для обрання запобіжного заходу.

Розслідування триває, повідомляють в прес-службі прокуратури області

 

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: