Skip to content

Як уберегтися від алергії: професійні поради

Марианна Стец

Марианна Стец

a133510-FD4Хвороба цивілізації – так називають алергію. Нині вона вважається найпоширенішим недугом у світі. Як попередити та лікувати алергію, розповіла під час прес-конференції обласний дитячий алерголог Наталія Сафронкова.

Про це повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

— В останні роки спостерігається сплеск захворюваності алергією. Це пов’язано з погіршенням екологічної ситуації, нераціональним харчуванням, безконтрольним застосуванням медичних препаратів, стресовими ситуаціями. Також хвороба дає про себе знати під час цвітіння певних дерев та рослин. Якщо не лікувати симптоми, це може призвести до бронхіальної астми. Відкриттям сучасності є молекулярна алергологія. Вона дозволяє виявляти недуг на молекулярному рівні, – зазначила Наталія Сафронкова.

Лікування алергії – непросте та тривале. Іноді для цього необхідно повністю змінити спосіб життя і раціон харчування.

Зазвичай, недугу століття лікують за допомогою специфічної імунотерапії. Хворій людині вводять всередину наростаючі дози алергену, до яких організм поступово звикає.

Серед заходів профілактики – мінімізація контакту з алергеном. Необхідно якомога менше контактувати з тваринами, частіше займатися прибиранням житла, використовувати спеціальні засоби для усунення меблевих кліщів. Також слід відмовитися від вовняних і пухових ковдр, подушок з пір’я. Під час цвітіння рослин, які спричиняють алергічну реакцію, слід частіше промивати очі водою, а ніс – слабо солоним розчином.

Мешканці Дніпропетровщини можуть звертатися за допомогою в алергологічні кабінети, які працюють в обласній лікарні ім. Мечникова, алергологічному центрі міської лікарні №7 Дніпра, Нікопольській центральній районній лікарні та 11-й міській лікарні Кривого Рогу.

У Дніпропетровській області працюють вісім дитячих алергологів. Стаціонарна та амбулаторна допомога дітям надається у міських дитячих лікарнях №5 та №2, пульмонологічному відділенні Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні, міській лікарні №8 Кривого Рогу та 4-й міській лікарні Павлограда.

Категория: Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: