Skip to content

На понад 2 мільйони 200 тисяч гривень завдано державі збитків

Юлия Мухина

Юлия Мухина

гривняПосадові особи комунальних підприємств міськрад, облради, держпідприємств, комерційних структур – такі суб’єкти бюджетних правопорушень були викриті працівниками УЗЕ протягом тижня. Загальна сума збитків завданих держінтересам понад 2 мільйони 200 тисяч гривень.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в області провели комплекс процесуальних заходів та задокументували злочинну діяльність посадовців держорганів та комерційних структур.

Слідчим відділом Дніпропетровського ВП ГУНП в області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України відносно посадовців держпідприємства та посадових осіб комунальних підприємств однієї з міськрад області.

Вказані посадові особи протягом двох останніх років здійснювали перерахування грошових коштів на адресу дніпровського товариства, яке безпідставно сформувало податковий кредит з ПДВ за загальну суму майже 410 тисяч гривень.

Податковий кредит формувався по взаємовідносинам з фіктивними підприємствами з щомісячним оборотом понад мільйон гривень. Результатом дій посадовців стало розкрадання бюджетних коштів на суму майже 410 тисяч гривень.

Слідчим управлінням області зареєстровано провадження за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України відносно посадовців однієї з міськрад області та товариства.

В кінці 2015 року між зацікавленими посадовцями було укладено договір на розробку проектно-кошторисної документації по ряду об’єктів області. Вартість робіт склала майже 170 тисяч гривень.

Проте, при підписанні актів виконаних робіт, посадовці внесли до останніх завідомо неправдиві відомості, а саме про розробку та передачу відповідної проектно-кошторисної документації, яка на момент підписання договору вже була виготовлена та затверджена третім держпідприємством. Таким чином, бюджетні кошти у сумі 170 тисяч гривень, виділені на реалізацію однієї з держпрограм, безпідставно потрапили на рахунок товариства.

Понад півтора мільйони гривень збитків завдали посадові особи облради при передачі в оренду комунального майна.

В 2011 році посадовці уклали з товариством договір оренди цілісного майнового комплексу будівель області, з порушенням методики розрахунку плати за оренду майна, застосувавши розмір орендної ставки 5%, замість 10%.

Прокуратурою області за даним фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Завдали збитків державі й посадовці одного з комунальних закладів освіти облради, які в грудні 2015 року перерахували бюджетні кошти у сумі 740 тисяч гривень на рахунок товариства за виконані роботи з поточних ремонтів приміщень комунального закладу, хоча роботи виконані не в повному обсязі. В результаті державі завдано збитків на суму 130 тисяч гривень.

За цим фактом слідчим відділом Нікопольського ВП ГУНП в області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У червні 2016 року слідчі повідомили директорові комунального закладу про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Джерело: npu.gov.ua

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: