Skip to content

«Фонд оборони країни» відзначив другу річницю (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Марианна Стец

Марианна Стец

У Палаці студентів ДНУ відбувся захід, присвячений цій даті

«Фонд оборони країни» був створений у Дніпрі в перші дні війни на сході України. Серед основних його завдань — сприяння обороноздатності країни та захисту населення у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного стану.

Розпочався вечір із гімну України та вшанування памяті всіх загиблих героїв АТО хвилиною мовчання. Після цього відбувся перегляд відео, записаного загиблим від кулі снайпера бійцем ДУК «Правий сектор», оперним співаком Василем Сліпаком. В тому відео боєць говорив слова підтримки волонтерам.

— Ще на початку травня 2014 року ми не зовсім розуміли, що відбувалося, — пригадує голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан. — Ми бачили агресію з боку ворога. Тоді до лікарень почали надходити поранені… Поступово ми закуповували все, чого потребували бійці: їжу, одяг та взуття. Крім того, наша армія потребувала обладнання для забезпечення радіозв’язку й тренінгів із тактичної медицини, щоб знати правила надання допомоги пораненим. Останні проекти, які проводив наш фонд, — підтримка опікового центру та «Вокзал-Дніпро» (пункт відпочинку воїнів АТО).

Від імені голови Дніпропетровської обласної ради його заступник Олександр Доброгорський подякував представникам «Фонду оборони країни» за їхній внесок у захист України.

— Останні два роки підтвердили, що в руках волонтерів — обороноздатність країни та бойовий дух, — зазначає він. — Завдяки «Фонду оборони країни» батальйони добровольців отримали необхідне обладнання, було врятовано багато поранених.

Під час заходу відбулося урочисте вручення медалей та почесних грамот бійцям АТО, волонтерам, лікарям та всім іншим людям, завдяки яким здійснюється оборона країни. На жаль, багато воїнів уже посмертно отримали свої нагороди.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: