Skip to content

У Дніпропетровській області відбувся фестиваль «МолодьФест» (ФОТОГАЛЕРЕЯ)

Марианна Стец

Марианна Стец

«МолодьФест»


Спортивні випробування, велопробіг, козацькі розваги та мистецькі конкурси. Фестиваль від волонтерів та ДніпроОДА пройшов у Солоному. Він зібрав і зовсім маленьких, і тих, хто молодий душею.

Про це повідомляють в прес-службі облдержадміністрації.

— Найвища оцінка свята – це дзвінкий сміх дітлахів та посміхнені очі батьків. Багато цікавих конкурсів, де діти могли побавитись, поміркувати, позмагатися у силі, познайомитися та поспілкуватися. Активну участь у святі брали й батьки. Такі фестивалі вже стали доброю традицією Дніпропетровщини. На початку червня влаштовували патріотичний квест для дітей, які живуть на кордоні Дніпропетровської та Донецької областей, в середині місяця – масовий велопробіг у Дніпрі. Тепер фестиваль у Солоному і на цьому ми не зупиняємося, — розповіла радник голови ОДА Ольга Горб.

Ранок для мешканців Солоного розпочався з патріотичного велопробігу. Разом із дорослими вулицями селища мандрували й діти. Всі велосипеди прикрасили українськими прапорцями, а дехто вдягнув футболки у жовто-синіх кольорах.

Дітлахи Солоного малювали «Візерунки моєї мрії». Українськими орнаментами прикрасили приміщеннях редакції районної газети «Вперед» і волонтерського центру «Сприяння захисту Солонянщини».

Ввечері «МолодьФест» відкрив спортивно-розважальну програму на площі біля районного будинку культури. Тут на гостей свята чекала виставка українських книжок від районної бібліотеки, конкурс малюнків на асфальті, майстер-класи. Також мешканці та гості Солоного писали листи для бійців на передову та в шпиталі.

Активні розваги почалися на площі з виступу козака Колоброда, представника славетного Війська Запорізького Низового. Він продемонстрував козацькі вправи з холодною зброєю. Продовжилось свято виступами кінологів з тренованими собаками. Юні учасники фестивалю могли погратися та сфотографуватися з розумними тваринами.

— Атмосфера була тепла і сімейна, бо на свято прийшли ті, кому цього хотілося. Діти та молодь побачили, що пропагувати здоровий спосіб життя і одночасно його дотримуватись — це сумісні речі. Думаю, успіх «МолодьФесту» саме у форматі проведення, коли участь беруть не лише організатори, а й всі присутні, — ділиться враженнями учасник фестивалю Дмитро Глущенко.

На майданчику біля клубу атлетичної гімнастики «Граніт» пройшла спартакіада з боксу на справжньому ринзі, арм-реслінгу, дартсу, перегонів з гирями і ще багато інших випробувань. Перед присутніми виступила команда юних прихильників воркауту.

Діти з радістю відповідали на питання патріотичної вікторини. Переможці отримали за свою активність заохочувальні призи від організаторів свята: футболки та кепки в українських національних кольорах, тризуби-підвіски, прапори, магніти, канцтовари.

Фото з сайту облдержадміністрації.

[WRG id=20164]

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: