Skip to content

Під час ліквідації пожежі В Дніпрі вогнеборці врятували двох хлопчиків (ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

11

28 червня об 11:24  до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в трикімнатній квартирі одноповерхового  будинку по проспекту Богдана Хмельницького обласного центру.

За викликом до вказаної адреси оперативно виїхали рятувальники 5-ї та 19-ї Державних пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

По прибуттю на місце пожежі,  за зовнішніми ознаками, спостерігалося сильне задимлення в квартирі.

Була отримана інформація від сусідів, що в квартирі знаходяться діти.

Отримавши інформацію про наявність дітей в квартирі, відразу керівник гасіння пожежі  віддав команду створити ланку газодимозахисної служби, якій поставив задачу приступити до пошуку та рятування дітей.

З метою найшвидшого доступу до квартири, не втрачаючи часу на вскриття закритих залізних вхідних дверей, рятувальники з використанням  драбини-палиці та застосуванням пожежної сокири розбили вікно і ланкою ГДЗС приступили до пошуку та рятування дітей.

Одночасно з проведенням рятування дітей був поданий ствол «Б» на гасіння пожежі.

На пожежі вогнеборцями врятовано двох хлопчиків, 2009 та 2011 років народження, яких було винесено на руках з квартири на свіже повітря та передано працівникам швидкої медичної допомоги. Діти направлені до обласної дитячої лікарні з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння.

Пожежа локалізована об 11:40, а вже об 11:43  повністю ліквідована. На момент пожежі діти знаходилися в квартирі самі.

До ліквідації пожежі залучалось 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 9 чоловік особового складу. Вогнем було пошкоджено домашнє майно.

Причина пожежі та обставини події встановлюються співробітниками правоохоронних органів.

Рятувальники Дніпропетровщини звертаються до батьків: не залишайте дітей без нагляду! Приділіть увагу нагадуванню правилам безпечної поведінки.  Розкажіть малюкам про основні небезпеки, які можуть підстерігати їх вдома. Навчіть правилам безпечного використання газових та електричних приладів. Безпека дітей залежить в першу чергу від батьків! Спілкуйтесь із дітьми, навчайте їх основам безпеки життєдіяльності, виховуйте культуру безпечної поведінки. Бережіть себе та своїх близьких! При виникненні надзвичайних ситуацій телефонуйте до Служби порятунку «101»!

 

Джерело: ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: