Skip to content

В області рятувальники проводять профілактичні рейдові заходи на водоймах (ФОТО, ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

ДСНС1З кожним днем все більше людей відвідують місця відпочинку біля води. Але більшість із них частіше нехтує попередженнями рятувальників та віддає перевагу стихійним місцям відпочинку.

Тому, впродовж вихідних, на території регіону рятувальниками Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області проводяться профілактичні рейдові заходи на водоймах, у місцях відпочинку.

ДСНС-2

Так, 27 червня у місті Дніпро рятувальники Головного управління провели черговий рейд на пляжах міста Дніпро.

Фахівці ДСНС відвідали пляжі на житловому масиві Сонячний та у Самарському районі. Під час профілактичного заходу рятувальники провели спілкування із відпочиваючими з питань правильного поводження. Вони закликали громадян дотримуватись правил безпеки, а саме:  не заходити в воду у стані алкогольного сп’яніння, діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих,  не можна запливати за обмежувальні знаки, не слід купатися наодинці.

ДСНС-3

Не залишили без уваги й батьків із маленькими дітьми. Сім’ям, що були на відпочинку, рятувальники надали значну кількість інформації щодо безпечного відпочинку їхніх дітей біля води.

Знання елементарних правил і уміння надати першу допомогу потерпілому потрібні кожному відпочивальнику.

ДСНС-4

Цього дня профілактичні рейдові заходи проводились не тільки у Дніпропетровську. Волонтери служби порятунку та рятувальники ДСНС провели рейди щодо безпечного відпочинку на воді та у лісових масивах на всій  території області.

Так, рейдові перевірки по місцях масового відпочинку проведені у містах Кривий Ріг, Кам’янське, Жовті Води, Покров. Не залишилися поза уваги відпочивальники у Верхньодніпровському, П’ятихатському, Синельниківському, Криничанському та Покровському районах.

ДСНС-5

Під час спілкувань з місцевими жителями співробітники ДСНС розповідали громадянам про небезпеку купання у не відведених місцях, пояснили відпочиваючим різницю між поняттями «офіційний пляж» та «місце відпочинку біля води», навели статистику загибелі людей на водоймах, надали людям листівки з правилами поводження на воді.

Джерело: ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

Категория: Криминал, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: