Skip to content

ProZorro зберегла лікарням майже 10 мільйонів гривень

Людмила Гейко

Людмила Гейко

prozorro

Дніпропетровська облдержадміністрація однією з перших у країні перевела свої структурні підрозділи на електронні закупівлі.

На ProZorro перейшли всі 63 медичні заклади Дніпропетровщини обласного підпорядкування. Вони провели майже дві тисячі закупівель в електронній системі, заощадивши завдяки цьому майже 10 мільйонів гривень.

«Система ProZorro — сучасний інструмент для всіх, хто прагне працювати чесно. Вона містить корупційну складову та економить кошти. Лікарні Дніпропетровщини у цьому вже переконалися. Заощаджені гроші підуть на додаткові закупівлі медичного приладдя», — зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У кожному з електронних торгів брали участь по 3—4 претенденти, з яких лікарні обрали найпривабливіші пропозиції. Так закупили медикаментів, продуктів харчування, пально-мастильних матеріалів на суму майже 57 мільйонів гривень.

Найактивніше електронні закупівлі проводили наркологічний диспансер, обласна лікарня ім. І. Мечникова, кардіоцентр, перинатальний центр, гейківська психоневрологічна лікарня, дитяча лікарня, госпіталь для інвалідів та ветеранів, а також нікопольський тубдиспансер.

Щоб ці торги відбувалися прозоро, в області діє система моніторингу електронних закупівель. Тож не випадково Дніпропетровська ОДА посідає друге місце в країні за кількістю успішно завершених лотів, випередивши зокрема Міністерство інфраструктури. 

Джерело: http://ukurier.gov.ua/uk/news/prozorro-zberegla-likarnyam-miljoni-griven/prozorro

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: