Skip to content

Підприємці ухилилися від сплати податків на 145 млн грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

грошыПрокуратурою Дніпропетровської області спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби в області викрито схему ухилення від сплати податків групою підприємств та попереджено незаконне відшкодування державою податкового кредиту у сумі близько 145 млн грн.

Так, на початку 2016 року група підприємств з ознаками фіктивності, відображаючи у своїй податковій звітності неіснуючі фінансово-господарські операції на суму понад 870 млн грн з такими ж «фіктивними» підприємствами, неправомірно сформували податковий кредит з метою подальшого отримання відшкодування податку на додану вартість з бюджету України, сума якого склала близько 145 млн грн.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів).

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області.

Наразі правоохоронцями вже накладено арешти на усі рахунки фіктивних суб’єктів господарювання та вживаються заходи щодо скасування свідоцтв платників податків на додану вартість.

Джерело: прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: