Skip to content

Борис Філатов: Цьогоріч у Дніпрі мають відремонтувати всі ліфти

Юлия Мухина

Юлия Мухина

филатов1

Міський голова Дніпра Борис Філатов і його заступник Михайло Лисенко перевірили якість робіт з ремонту ліфтів у будинках № 4-ж у житловому масиві Комунар і № 20-а по вул. Будівельників,

Про це повідомили у пресс-службі Дніпропетровської міської ради.

Такі інспекції для очільника Дніпра вже стали традиційними. Протягом останнього тижня Борис Філатов особисто оцінив перебіг облаштування фасадів і покрівель у будинках міста.

 

филатов2
Міський голова зазначив, що нормальна робота ліфтів у будинках – важливий пріоритет. Бо ж поламані підйомники іноді справді перетворюються на життєву трагедію, наприклад, для пенсіонерів та людей з обмеженими можливостями, які стають заручниками власних помешкань.

 

филатов3
Борис Філатов упевнений: чим швидше буде відремонтовано якомога більше ліфтів, тим оперативніше вдасться вирішити проблему не лише комфорту, а й життєзабезпечення містян.

«У нас дуже амбітні плани – зробити так, щоб цьогоріч у місті запрацювали всі ліфти. Звісно, це програма-максимум, до якої потрібно прагнути. Тим не менше, у нас виділене належне фінансування. Плануються поточні й капітальні ремонти в майже п’ятистах будинках», – зазначив очільник Дніпра.

У багатоповерхівці № 4-ж в житловому масиві Комунар виконуються планові роботи із заміни купе кабіни. Її оснастили LED-освітленням. Крім того, на стінах кабіни з’явився квітковий орнамент і цитати з творів українських письменників. У ліфті також замінюють канатоводне колесо, тягові канати, канати обмеження швидкості, перемикачі поверхів, тягу противаги.

 

филатов4
Крім того, в цій багатоповерхівці минулого тижня закінчився поточний ремонт близько 600 квадратних метрів м’якої покрівлі. Для цього використовувалися будівельні матеріали українського виробництва.
Уже за іншою адресою, в будинку на вул. Будівельників, 20-а, також триває ремонт ліфта. Роботи інспектує заступник міського голови Михайло Лисенко.
За його інформацією, у цьому ліфті замінено станцію управління. Ця станція не тільки нова й сучасна, але й енергоощадна. Крім того, замінюють канати обмеження швидкості, поверхові перемикачі.
Мешканка багатоповерхівки Ірина Михайлівна ремонту радіє. Розповідає: ліфт був старенький, і довгий час люди намагалися підтримувати його в порядку самотужки. Новий дизайн підйомника жінка схвалює. Каже: за чистотою і порядком тепер пильнуватимуть ще сильніше.

 

филатов5

 

«У мене в сім’ї маленька дитина, у самої – ноги хворі. У нас тут мешкають і інваліди, і люди похилого віку. Тому, звісно, дуже важливо, щоб ліфт працював», – упевнена Ірина Михайлівна.

Зазначимо, у 2016 році на поточні ремонти ліфтів з міського бюджету виділено близько 20 млн грн. Наразі відремонтовано вже 75 ліфтів.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: