Skip to content

У Дніпрі прокуратура повернула дитині-сироті житло померлої матері

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Ленінським районним судом м. Дніпропетровська задоволено позов прокуратури Дніпропетровської області в інтересах дитини-сироти про визнання за ним права власності на житло.

Встановлено, що в 2004 році після смерті матері-одиначки хлопчик залишився сиротою. Скориставшись безпорадним станом дитини, яка через малолітній вік не могла захистити свої майнові права, сторонні особи незаконно заволоділи квартирою у м. Дніпрі, що належить хлопчику та його померлій матері.

Згодом, за втручання прокуратури, з метою відшкодування завданої шкоди недобросовісні набувачі квартири змушені були придбати хлопцеві житло у м. Кам’янському.

images44.16-06-13-1465821989jpegУ подальшому, прокуратурою в судовому порядку ініційовано визнання незаконним відчуження квартири, що належить дитині та доведено перед судом протиправність позбавлення дитини житла

Наразі, за сприяння прокуратури, досягнуто повного поновлення прав дитини, на підставі рішення суду  нерухоме майно повернуто дитині-сироті – за хлопчиком зареєстровано право власності на житло, а його самого вселено до квартири.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: