Skip to content

Ліквідовано злочинну групу метадонщиків-монополістів (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Дереза СергейСпівробітники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності припинили діяльність групи виробників і збувальників метадону, що мала всі ознаки організованості і діяла в маштабах всієї України — повідомив начальник підрозділу Сергій Дереза.

Встановлено чотири активних фігуранта групи, а також значна кількість їх кур’єрів.

Обсяги наркопродукції, що виготовлялася і реалізовувалася свідчать про те, що група була монополістом у своїй сфері діяльності. Основну масу збували через оптових покупців.

Були налагоджені канали постачання метадону в Дніпропетровську, Київську, Херсонську, Одеську області та само собою в Запорізькій області.

Ситуація ускладнювалася тим, що нарколабораторія, незважаючи на свої масштаби, мала мобільний характер і постійно змінювала місця дислокації. На момент затримання, виробництво знаходилось у Херсоні, де і були проведені основні оперативно-слідчі дії.

Під час активної фази документування ОЗГ, працівниками Сьомого управління проведено 16 обшуків у членів групи, в результаті чого вилучено понад два з половиною кілограм готового метадону, близько п’ятнадцяти кілограм прекурсорів, більше 60 одиниць лабораторного обладнання, 2 гранати РГД з запалами, а також незареєстровану вогнепальну зброю.

На «чорному» ринку вилучений метадон може коштувати близько чотирьох з половиною мільйонів гривень.

Ведеться робота зі встановлення інших можливих учасників групи, а також всіх посібників і покупців у регіонах, куди здійснювався наркотрафік. На даний момент все вилучене направлено на експертизу.

Відкрито кримінальні провадження за низкою статей Кримінального кодексу України. За наркоторгівлю дилерам і виробникам може загрожувати покарання до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна, — зазначив Сергій Дереза.

13 11 12

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: