Skip to content

На Дніпропетровщині запрацював перший скаутський табір

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

c84f608a-378d-4e05-96c3-d8da0efa4941Відкрили його на базі дитячого оздоровчого центру соціальної реабілітації санаторного типу «Перлина Придніпров`я».

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Від сьогодні та протягом десяти днів перші 20 скаутів пройдуть справжній курс виживання та молодого бійця. Допомагатимуть їм студенти Дніпропетровського педагогічного коледжу. Більшу частину свого перебування діти проводитимуть на природі, житимуть у палатках, будуть вчитись виживати на відкритій місцевості, розводити вогнище, готувати їжу, також  пройдуть різноманітні тренінги і курси, зокрема «Молодого лідера», навчаться бути згуртованими та самостійними.

Робота проводиться у рамках програми «Я – скаут», яку  запровадили за ініціативи та підтримки голови облради Гліба Пригунова. Її мета – дати дітям нові знання та загартувати їх фізично, розвивати у них партнерство, ініціативність, відповідальність, самостійність, самодостатність та інші риси, які знадобляться у дорослому житті.

«Скаутинг – це виховна система, який допоможе  дітям у майбутньому стати самодостатніми дорослими людьми. Після перебування у скаутському таборі ви змінитесь, станете ще біль цілеспрямованими, навчитесь працювати над собою, у команді, зрозумієте, що  таке справжня братерська підтримка. Я бажаю, аби у подальшому ви все робили усвідомлено та виважено, стали гідними українцями і справжніми патріотами. Для цього зараз потрібна лише палатка, річка, чисте повітря та дружня команда однодумців», —  звернувся до скаутів Гліб Пригунов.

Програма розрахована на 3 літні зміни, до неї планують залучити більше 200 дітей.  Її побудували на основі скаутського методу, який передбачає щоденні заняття – два модулі по 1,5 години (за рахунок годин гурткової роботи). Серед базових напрямків програми:  патріотичне виховання та формування громадської свідомості, — здоровий та  активний спосіб життя, природознавство  рідного краю, основи самоуправління та лідерства, школа виживання   в умовах природного     довкілля, духовний та соціальний розвиток особистості.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: