Skip to content

Як кияни у Дніпрі купували металобрухт без дозволу і за готівку (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в області викрили київське підприємство, яке здійснювало незаконні операції з металобрухтом на території м. Дніпро. Під час обшуку описано та вилучено понад 60 тон металобрухту.

Як повідомляє прес-центр Управління захисту економіки Національної поліції України у Дніпропетровській області оперативниками УЗЕ було виявлено діяльність площадки на території міста, на якій було організовано проведення операцій з металобрухтом.

PM725image004Перевіркою встановлено, що до незаконної діяльності причетне одно з підприємств Київської області, зареєстроване у м. Ірпінь. Дозвільна документація на проведення операцій з брухтом чорного металу у підприємства відсутня.

Підприємство здійснювало закупівлю лому від населення та промислових підприємств за готівку.

Незаконно зібраний металобрухт відправлявся вантажними автомобілями та залізничним транспортом на металургійні підприємства Дніпропетровської області та в інші регіони країни.

За матеріалами УЗЕ слідчим управлінням ГУНП в області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 213 (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) КК України.

В рамках провадження, було проведено санкціонований обшук за місцем розташування площадки, під час якого описано та вилучено понад 60 тон металобрухту.

Слідство триває, встановлюються особи причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів громадян або громадськими роботами від 100 до двохсот годин.

PM361image003 PM226image001 PM31image002

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: