Skip to content

Понад 500 тисяч гривень бюджетних коштів вкрали члени злочинної групи

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в області задокументували факт розкрадання бюджетних коштів організованою злочинною групою, у склад 4-х осіб. Сума збитків склала понад півмільйона гривень. Працівниками УЗЕ проведено 13 санкціонованих обшуків.

На реалізацію бюджетної програми одного з міст Дніпропетровської області, з бюджету було виділено грошові кошти у сумі понад 5 мільйон гривень.

PM571image002 Проведеними оперативно-слідчими заходами, оперативники УЗЕ встановили, що у період з листопада по грудень 2015 року, з метою розкрадання виділених бюджетних коштів, була організована злочинна група, до складу якої ввійшли голова однієї з міськрад області, директора комунального підприємства та комерційних товариств. Наймолодшою співучасницею групи стала 24-річна директорка товариства.

Члени групи, діючи за попередньою змовою, безпідставно перерахували бюджетні кошти у сумі понад пів мільйона гривень, призначені на реалізацію вищевказаної програми, на рахунок одного з товариств, директором якого є 24-річна співучасниця групи. А в подальшому — на 5 підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності.

Згідно актів виконаних робіт, «бюджетні» пів мільйона гривень були перераховані нібито за виконані роботи з розробки проекту та з будівництва водогонів одного з міст області.

За матеріалами УЗЕ слідчим управлінням ГУНП в області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В рамках провадження, було проведено 13 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, в офісах, належних їм автотранспортних засобах, тіньовому офісі.

Під час обшуків вилучено понад десяток печаток суб’єктів підприємницької діяльності, у т.ч. фіктивних, більше 10 пластикових банківських карток, на яких орієнтовно розміщено півмільйона гривень, комп’ютерна техніка, вартістю понад 200 тисяч гривень, бухгалтерська документація та чорнові записи, що стосуються використання бюджетних коштів.PM840image004

Наразі слідчі дії тривають.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Прес-центр Управління захисту економіки Національної поліції України у Дніпропетровській області

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: