Skip to content

Відкрився гуртожиток для переселенців у м. Дніпропетровськ

Людмила Гейко

Людмила Гейко

За даними регіонального координаційного штабу з питань, повязаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Дніпропетровській області розміщено 81 тис. 656 внутрішньо переміщених осіб, з яких  15 тис. 769  дітей.

gur4Із самого початку рятувальники Головного управління  надають як інформаційну, так і психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, допомагають вирішувати соціально-побутові  проблеми.

Аби людина змогла розпочати нове життя, в першу чергу їй необхідно забезпечити комфортні умови проживання.

gur526 травня завдяки матеріальній підтримці Європейського союзу та підтримці Благодійного фонду «Допомога Дніпра» у місті Дніпропетровськ відкрили гуртожиток  для переселенців зі Сходу країни по вулиці Яшина.

Одним з вирішальних критеріїв при виборі житла є його місце розташування. Зручне транспортне сполучення, розвинена соціально-побутова інфраструктура, забезпеченість дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами – необхідні фактори для комфортного проживання.

gur1На відкриття прибули Голова з питань співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні пан Беренд де Грут, координатор проектів Представництва Європейського Союзу в Україні пані Хельга Пендер, представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, місцевої влади та ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

gur2 gur3Сьогодні отримали ключі від кімнат 40 внутрішньо переміщених осіб, в яких є  5 дітей, а деякі з них у найближчий час чекають на поповнення у родині.

Всі кімнати укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, постільною білизною, столами, стільцями, у кухонній кімнаті новий посуд та холодильники, відремонтовано також приміщення, де знаходяться санвузли для необхідної кількості внутрішньо переміщених осіб, крім того, додатково обладнані санвузлами для людей з обмеженими можливостями. На поверсі є спеціально обладнана дитяча кімната.

Після вручення ключів, уповноваженні особи провели нараду з питань відкриття гуртожитків для переселенців зі Сходу країни у Дніпропетровській області та на території України.

https://www.youtube.com/watch?v=jWilLQjF9vc

ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: