Skip to content

У Дніпропетровську просто неба відкрилась експозиція «Шляхами Донбасу»

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Вона є складовою частиною майбутнього музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» і розташована біля історичного музею ім. Дмитра Яворницького.IMG_8232

— Ідея народилась ще в кінці 2015 року, — сказав радник голови облдержадміністрації, один з ініціаторів проекту, учасник бойових дій Іван Начовний. — Дуже хотілося, щоб люди малу змогу побачити, що відбувається на сході, яку ціну доводиться платити за мир на нашій землі.

В урочистому відкритті експозиції взяли участь помічник міністра оборони України, відомий волонтер Тетяна Ричкова, радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа, головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, військовий капелан Дмитро Поворотний, відома співачка Світлана Тарабарова і, звісно, головні гості — бійці, медики, волонтери, їхні родини та друзі.

Першу екскурсію «Шляхами Донбасу» провів учасник АТО, співробітник історичного музею Георгій Столяренко.

Блокпост, мінометна та зенітна вогневі точки, ДАП, гільзи від «Градів», розбиті, посічені осколками автомобілі і дорожні знаки з назвами, знайомими всім нам: Іловайськ, Піски, Карлівка, Щастя… Переважна більшість експонатів привезені із зони АТО, кожний має свою непросту історію.

Серед перших відвідувачів було багато бійців, які особисто пройшли шляхами Донбасу, а ще — діти, саме заради яких не жаліють життя українські військові та добровольці.

Експозиція — лише невелика частка майбутнього музею, який буде створений за підтримки облдержадміністрації, бійців та волонтерів на Дніпропетровщині в пам’ять про подвиг наших земляків у війні на сході України.

Євгенія Рождественська

IMG_8231 IMG_8220 IMG_8218 IMG_8216 IMG_8195 IMG_8192 IMG_8284 IMG_8254 IMG_8257 IMG_8258 IMG_8259 IMG_8262 IMG_8266 IMG_8270 IMG_8253 IMG_8249 IMG_8248 IMG_8234

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Фотогалереи

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: