Skip to content

На Дніпропетровщині кримінальне провадження стосовно податківця направлено до суду

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Ревізор-інспектор податкової служби України постане перед судом за зловживання службовим становищем, що спричинило збитки державі у сумі понад 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції у Дніпропетровській області провели комплекс процесуальних заходів та задокументували злочинну діяльність головного державного податкового ревізора-інспектора одного з відділів управління податкового контролю Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області.

In the past two decades, Louisiana's prison population has doubled.
In the past two decades, Louisiana’s prison population has doubled.

Оперативники встановили, що посадова особа склала та підписала податкове повідомлення-рішення, в інтересах третіх осіб, на підставі акту перевірки фінансово – господарської діяльності одного з комунальних підприємств області. Вказаний податковий документ був складений всупереч вимогам податкового законодавства.

Своїми діями податківець спричинив тяжкі наслідки державним інтересам, що виразилося у ненадходженні до Державного бюджету України грошових зобов’язань платника податку на суму понад 1 мільйон 600 тисяч грн.

За вказаними фактом прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У березні 2016 року слідчі прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: