Червоніють щічки черешень з полуничками

Inna Vnukova
    -

IMG_0098Ціни на свіженьку цьогорічну городину невпинно знижуються – ще мінус два з половиною відсотки протягом тижня. Навіть дощі не зупинили цю дуже приємну для споживачів тенденцію. Не менш радісна новина – поруч із полуницею з’явилася вітчизняна, тільки-но з дерева, черешня. Стара капуста пропала, як не було, поступившись молоденькій, картопля за однією ціною, що молода, що стара. Навіть кури подешевшали десь на три гривні… Загалом же ціни цього вівторка були такі.

Буряк 7, 8, 9, 10, 12 та 13. Молодий 23. Морква від 6,50 до 13 за молоду. Картопля 3,50, 4,50, 4,69, 4,99, 5, 6, 7 та 8, молода 7, 8, 10, «домашня» 15 та 18. Білокачанна капуста 3—5, пекінська 5 та 6, цвітна 15 та 18, кольрабі 24. Кабачата 8 та 9, помідори 20, 23, 25 та 30 за найкращі «фермерські», «чорний принц» 45 та 60. Солодкий перець 60 та 100. Огірки 10 та 14. Чорна редька 10, редиска 8. Часник 100—150. Гриби 15, 20, 22, 24 та 26. Малосольні огірки та квашена капуста 30. Зелена цибуля 15 за кіло, петрушка, кінза, кріп від 3 гривень за пучок. Зелений горошок – 80 за кіло.
Полуниця 23, 25, 28 та 30 за кіло. У вихідні, за свідченнями знайомих, – лише по 30. Звісно, можна знайти і по 40. І по 45, і навіть по 50. При бажанні. Черешня – 50. Але в одного продавця, схоже, нерви вже здали – 35 та 45 за кіло, та ще й з повною пригоршнею «на пробу». Яблука від 5 до 14. Абрикоси – 100. Апельсини та мандарини 12, 13, 15 та 20. Банани 28, 30 та 31. Грейпфрути 20 та 32, ківі 20 та 40. Лимони 40 та 50.

Білий цукор 14,95. Борошно від 7,65 за кіло, 13,50 за два. Гречка 34,40. Рис круглий від 15,85, далі 17,89, довгий 18,35, пропарений 16,89, вівсянка 9,05, кукурудзяна та ячна від 6,85, перлова 6,95. Горох 11,55 за кіло. Манка від 7,30, пшоно від 8,05, пшенична від 6,45. Найдешевші макарони 10 за кіло, 59,75 – за п’ять. Макарони «дурум» від 12,45 за 400 грамів. Соняшникова олія від 26 за літр рафінованої до 35—36 за духмяну. Хліб від 1,95 за найдешевший батон вагою 350 г.

Яловичина та свинина 65—68 з кістками, без кісток 80, 85, 90. Сало від 40 до 50 сире, просолене та копчене 90. Кури домашні 45 за кіло. Фабричні 34,90 та 35,90. Яйця домашні 20, фабричні від 1,25 за штучку в магазині. На базарі — 12, 12,50, 13 та 14.

Домашня молочка: молоко 10 за літр, вершки 60, сметана 36. Сир 34 нежирний, 40 жирний. Фабричне молоко жирністю 2,5 відсотка 10,65 за 1 л, сметана від 27 за кіло, сир від 32, сиркова маса – від 33. Масло вершкове від 38 за кіло нефасованого. Найдешевші «сирокопчені» ковбаси «Одеська», «Московська» та «Краківська» — 46.
У рибних рядах без кардинальних змін. Свіжа риба: бички 7,50, 8, 9, 9,50 та 12, карасі 22, білан 26, 28 та 35, пиленгас 80, густера 30, коропи 55 та 65, живі соми 65, товстолобик та сазан 130 та 135. Судак 90 та 115.

Морожена риба: кінгкліп 85, горбуша 125, скумбрія 68 та 70. Салака 30, кілька шпротна 25, 32 та 36, мойва 50. Оселедець 50 та 53, солоний від 53 до 80. Тюлька – 25. Хокі 80, камбала азовська 38 та 68, камбала океанічна 75, красноглазка 54, сахалінські кальмари 110, сайра 50, червоний карась 150. Кінгкліп 130, сайда 55, хек, мерлуза, минтай та простіпома 65—68, філе нототенії 110, сьомга від 95 за шматочки та 220 за цілу, морський окунь 135, форель від 155.

Поделиться: