Skip to content

У Дніпрі ««Орлятко» збирає друзів»

Марианна Стец

Марианна Стец

З 20 по 22 травня відбудеться ХХ-й дитячий фольклорний фестиваль хореографічного мистецтва

Владислав Заливан– Наш ансамбль вже п’ятий рік поспіль бере активну участь у фестивалі, що давно став масштабною подією для міста і всієї області, – говорить директор ансамблю «Сузір’я Придніпров’я» Дніпропетровської обласної ради Владислав Заливан.

У фестивалі візьмуть участь близько 600 дітей віком від 4-х до 17-ти років. Це творчі колективи з усіх куточків України. Дехто з них долучиться до заходу вперше. Девіз фестивалю, що багато років поспіль об’єднував учасників із різних країн, – «Дружба дітей сьогодні – це світ без війни завтра». Раніше у ньому брали участь хореографічні колективи з Турції, Румунії, Болгарії, Польщі, Угорщини, Іспанії, Венесуели, Ізраїлю, Білорусії, Казахстану, Киргизстану, Сербії, Македонії та Росії.

Олександр Соколовський– Цього року на свято ми запросили багато гостей з країн далекого зарубіжжя, проте в них не має можливості взяти участь у заході, – розповідає художній керівник народного ансамблю танцю «Орлятко», заслужений працівник культури України Олександр Соколовський. – Тому фестиваль цього разу буде скоріш всеукраїнським. Більшість учасників – творчі колективи «Укрзалізниці». Це діти зі Львова, Дніпропетровська, Києва, Харкова та Полтави. Програма дуже цікава. Танці будуть різні – від народних до сучасних. Проходитиме захід не на конкурсній основі. Сподіваємося, що наступного року він знову стане насправді міжнародним.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 21 травня у філармонії ім. Л. Б. Когана о 18.00. 21 травня відбудеться перший концерт у Сурсько-Михайлівці та Оперному театрі, також о 18.00. А 22 травня для маленьких гостей міста пройдуть екскурсії по місту.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: