Skip to content

Дніпропетровські медики оголосили бій гіпертонії

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Протягом місяця сімейні лікарі по всій області вимірюватимуть тиск, призначатимуть лікування та консультуватимуть своїх пацієнтів з метою профілактики тяжкого захворювання. Про актуальність проблеми свідчить те, що сьогодні на Дніпропетровщині близько мільйона гіпертоніків, які перебувають на обліку у лікарнях.ODA_0664

— На Дніпропетровщині стартує місяць боротьби з гіпертонією, тож запрошуємо усіх мешканців нашого регіону відвідати своїх сімейних лікарів або терапевтів, які обстежать кожного та нададуть необхідну консультацію, — звернулася до жителів регіону обласний кардіолог Алла Гуленко.

— Часто люди навіть не підозрюють про те, що вже мають цей небезпечний недуг. А його ігнорування може викликати серйозні проблеми – інсульт чи інфаркт. Хочу нагадати, що гіпертонія шкодить мозку, серцю та ниркам. Серцево-судинне захворювання неможливо виявити за допомогою аналізів чи УЗД. Потрібно лише вимірювати тиск. Показники вищі за 135 на 85 – вже небезпечні. Лікар допоможе підібрати препарати. Для кожного – індивідуальні. Вживати їх треба постійно. Це запорука здоров’я.

Обласний кардіолог радить правильно харчуватися, займатися фізкультурою, позбутися шкідливих звичок.
Юлія Бабенко.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: