Skip to content

У Павлограді слухають свідків у справі збитого Іл-76. Назаров не знав про загрозу?

Людмила Гейко

Людмила Гейко

На сьогоднішньому засіданні у Павлоградському міськрайонному суді суді виступали спеціалісти СБУ, які розповіли про те, як збиралася і передавалася інформація до Штабу АТО, в тому числі, повідомлення від 13 червня 2014 року про те, що банда терористів, озброєна ПЗРК «Ігла» вирушила до аеропорту м. Луганськ з метою збивати повітряні судна, що злітають або сідають на летовищі.

ИЛ76

 

Старший консультант штаба АТЦ, співробітник СБУ Наталя Вареня розповіла суду, що інформація про бойовиків з ПЗРК була отримана нею після 12 години 13 червня 2014 року і була внесена до двох аналітичних довідок (на 16 та 20 години), які були направлені в Штаб оперативного управління АТО у відповідний час. Факт передачі аналітичних довідок зафіксовано в системі та відповідному журналі штаба АТЦ.

Заступник керівника АТЦ при АТО, Кравченко Андрій, який перебував безпосередньо в Штабі АТО розповів про подальшу долю довідок. За його словами, які він виголошував під присягою, подібні довідки щодня передавалися керівнику АТО генерал-лейтенанту Віктору Муженко, а за його відсутності – генерал-майору Назарову. 13 червня він передав довідку Назарову і з тієї хвилини подальша доля документа йому невідома.

Генерал-майор Назаров навідріз відмовляється від того, що отримував вищезазначений документ.

Сторона захисту наголошує на тому, що співробітники СБУ не мали посадових інструкцій, які регулювали б їх діяльність. Щодо довідки, Назаров не пояснив, як він не помітив відсутності документа, який щовечора регулярно з’являвся в нього або в Муженка на столі і в питаннях до свідка називає його не інакше, як «документ, який ви нібито мені передавали».

Андрій Кравченко також у своїх показах звернув увагу на різницю в роботі з аналітичною довідкою Муженко і Назарова. За його словами, генерал-лейтенант ретельно перечитував надані йому дані та робив помітки щодо подальших розпорядників інформації, а генерал-майор не читаючи складав на столі.

Наступні засідання відбудуться 24 та 25 травня о 10:00. На них планується допитати вісьмох свідків.

Як раніше повідомляло «Наше місто», у Павлограді розпочалися слухання у справі збитого ІЛ-76.

Довідка: збиття́ Іл-76 у Луга́нську — терористичний акт, вчинений терористами «Луганської народної республіки» проти військових Збройних Сил України 14 червня 2014 року приблизно о 1 годині 10 хвилин ночі. Військово-транспортний літак Іл-76 25-ї військово-транспортної авіаційної бригадиПовітряних Сил Збройних Сил України при посадці в аеропорту «Луганськ» був збитий з ПЗРК «Ігла». На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. В результаті обстрілу усі вони загинули. Загибель усіх 49 військових, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності.

Тіна Вольська, фото из интернета.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: