Skip to content

У Дніпрі стартував науково-освітній консорціум

Юлия Мухина

Юлия Мухина

IMG_9864-126 квітня для багатьох у сьогоднішньому світі – День пам’яті жертв Чорнобиля, коли з особливою силою всі ми сподіваємось: перемогти та застерегти людство можуть досвід, освіченість та розум.

Комусь цей день запам’ятається тихим теплим урожайним дощем, але, сподіваємось, в історії він залишиться і з інших причин. Саме у цей день у Дніпропетровському університеті імені Альфреда Нобеля відбулася зустріч керівників чотирьох провідних українських вишів, які були не просто гостями Університету, — всі разом вони започаткували створення нового науково-освітнього консорціуму.

IMG_9782-1

За переконанням Бориса Холода, президента Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля, цей консорціум покликаний поєднати навчальні заклади, освітні, наукові установи і громадські організації України та інших країн, зацікавлені у співпраці задля досягнення благородної мети вдосконалення освітнього простору. Відомо, що головні демократичні основи Сполучених Штатів Америки закладали випускники університетів Ліги плюща: Прінстона, Йеля, Гарварда… Саме якісна освіта має стати тим важелем, який здатен перетворити Україну на сильну, незалежну і успішну країну, де панує справедливе та заможне суспільство освічених громадян, об’єднаних демократичними цінностями.

«Мені дуже імпонує географія нашого Консорціуму: Дніпро, Київ, Львів та Харків, — майже вся Україна! – говорить Тарас Добко, перший проректор Українського Католицького Університету. — Нам, безумовно є чим поділитися один з одним, і є чого навчатися у колег…»

«Якщо визначати головну мету нашого поєднання на громадських — це впровадження досвіду провідних навчальних закладів щодо створення успішних партнерських проектів, наукових та освітніх програм, інноваційних розробок і технологій. Інноваційний Університет, — ось наша мета»,- вважає Сергій Лаптєв, ректор Університету економіки та права «КРОК».

IMG_9843

«У нас вже є чималий досвід створення життєздатних громадських об’єднань,- стверджує Катерина Астахова, ректор Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», — ми маємо багато здійснених міжнародних наукових та освітніх проектів. І цим досвідом готові ділитися з іншими учасниками, які розділяють наші цілі…»

Результатом першої зустрічі була не тільки підписана керівниками чотирьох українських вишів Декларація про наміри щодо створення науково-освітнього консорціуму. Багато чого встигли з’ясувати концептуально. Головне – те, що новостворене громадське об’єднання має бути впливовим і реально сприяти позитивним змінам в сучасному освітньому просторі. Учасниками розроблена також програма наступних дій. Через короткий термін вже заплановані робочі зустрічі координаторів, за якими – підписання меморандуму, а там-спільні проекти, обмін досвідом, активізація студентської та викладацької мобільності тощо.

«РАЗОМ МИ ДОСКОНАЛІШІ!» — це не просто фінальна фраза Декларації про наміри учасників новоутвореного Консорціуму. Це – символ віри, який поєднав сьогодні досвід та надії Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля, Українського католицького університету, Університету економіки та права «КРОК», Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія».

Впевнені: далі буде!..

IMG_9864-1

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: