Skip to content

Ввечері 25 квітня дніпропетровці запалять свічки

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Сегодня в Днепре выключат свет. Новости Днепра

Такою зворушливою акцією у місті розпочнуться заходи, пов’язані із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.


DSCF3541Як повідомила заступник міського голови Світлана Єпіфанцева акція «Запали свічку» в пам’ять про всіх, кого забрав Чорнобиль збере городян о 20.00 біля пам’ятника «Чорнобильський дзвін» у сквері Героїв.

Традиційно, 26 квітня, після панахиди по загиблих і померлих внаслідок аварії на ЧАЕС у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, об 11.30 розпочнеться хресний хід до пам’ятника «Чорнобильський дзвін», де відбудеться покладання квітів.

— Звичайно, до цієї дати у Дніпропетровську готується ще чимало важливих заходів, — зазначила Світлана Єпіфанцева. – Зокрема, зустріч керівництва міста з активістами міської спілки «Союз Чорнобиль України», яку очолює Ігор Турчин. Це й відзначення чорнобильців у театрі опери та балету, конкурс дитячих малюнків «Дзвони Чорнобиля», тематичні виставки та фотовиставки, літературно-мистецькі вечори. У навчальних закладах пройдуть конференції, круглі столи, уроки мужності та виховні години тощо. Ми повинні не лише піклуватися про тих, хто постраждав внаслідок катастрофи світового масштабу, а й робити все, щоб трагедія більше ніколи не повторилася. У цьому нам допоможе пам’ять.

Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: