Skip to content

Стартує «Січеславна-2016»

Юлия Мухина

Юлия Мухина

На фестивале «Днепр. Театр. UA» зрителей накормят борщом. Новости Днепра
Фото: http://citycoupon.ru/
Фото: http://citycoupon.ru/

На цьому тижні починається ХХІV фестиваль-конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна-2016».

Проходитиме фестиваль з 14 до 25 квітня і відкривається він цього разу у Запоріжжі, а з 17 квітня переїздить до Дніпропетровська. Першим у нас починає оперний театр з прем’єрою відродженої опери «Травіата» Верді. Автор ідеї нової постановки — народний артист України Юрій Чайка. На жаль, він не встиг до кінця втілити свій задум, і роботу завершив його учень – В. Дугінов. Журі перегляне також вистави у Кривому Розі, Дніпродзержиснтку і Павлограді. Про розклад показів у театрах Дніпропетровська можна дізнатися з театральної афіші «Нашого міста» вже у цьому номері.

Студентські вистави театрально-художнього коледжу будуть показані за місцем роботи їх постановників: «Антигона» Ж. Ануя (режиссер В.Петренко) на сцені театру «Віримо!», а чорна комедія «Той, що відчиняє двері» Н. Нежданої і пластична драма «Акакій» за М. Гоголем (керівник курсу заслужений діяч мистецтв України О. Бєльський) – у Криворізькому театрі «Академія руху».

Нинішня фестивальна программа дуже насичена, вона знайомить з кращими прем’єрами сезону, і треба сподіватися, принесе чимало приємних вражень і відкриттів.

Підбиття підсумків і церемонія нагородження переможців відбудеться 16 травня.

Тетяна Абрамова

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: