Skip to content

Роман дніпропетровського письменника став міжнародним бестселером

Юлия Мухина

Юлия Мухина

DSCN0110Вперше твір Дмитра Бондаренка побачив світ рівно десять років тому. Довгий час його популярність обмежувалася лише кількома рецензіями в київських виданнях. Але одного разу на форумі видавців у Львові Дмитрові запропонували перекласти книгу на англійську мову та опублікувати на американському сайті Amazon. Автор так і зробив. Тоді він і подумати не міг, що його «Сімнадцятий поверх» дуже швидко стане міжнародним бестселером.

Анотація до книги є наступною:

«Історія одного дніпропетровця, який дуже любив свою дружину, але таємно мріяв про якусь іншу жінку. Знайомий порадив хлопцю відвідати місцевий бордель…»

– Відгуки моїх американських читачів були дуже схожі на коментарі українських, – розповідає автор. – Вони були або різко негативні, або дуже позитивні. Найбільше роман припав до смаку чоловікам та жінкам середнього віку. Деякі чоловіки навіть говорили, що впізнали у книзі самих себе. А молодим мрійливим дівчатам твір не сподобався, оскільки вони у ранньому віці мають рожеві ілюзії щодо подружнього життя та не хочуть вірити у можливість зради.

Письменник говорить, що ідеї він брав із життя. Герой його твору є узагальненим образом його самого та його знайомих.

Твір Дмитро перекладав сам, завершив у 2012 році. Наприкінці 2015 року він досяг першого місця у рейтингу бестселерів на Amazon та потрапив у сотню кращих книжок у категорії «медичні трилери». Роман став популярним не лише в Україні та Америці, але й у Великій Британії, Новій Зеландії, Австралії, Канаді, Німеччині, Голандії та Франції.

Усього Дмитро Бондаренко опублікував 9 книжок, перша з яких вийшла у 1998 році. Останню з них – «Золото і діаманти» – він називає «легковажним та найбільш дніпропетровським» життєвим твором.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: