Skip to content

Бюджет Дніпропетровська на 2016-й: головні цифри

Юлия Мухина

Юлия Мухина

деньги монеты рукиВін складає 8,1 млрд. грн (9,2 — разом з залишками минулого року). Головний фінансовий документ підтримали 45 депутатів.

Ключові цифри бюджету озвучив директор фінансово-економічного департаменту Володимир Міллер. Так, дохідна частина має становити 8,1 млрд. грн. Це сума без урахування залишків. Загалом вона на 46% більша, ніж у минулому році.

За словами Міллера, загальний фонд становить 4,6 млрд. Основні напрямки наповнення скарбнички міста — податок на прибуток городян — 2,4 млрд. грн., акцизний збір —250 млн. грн., податок на землю має принести 1,1 млрд. грн., також загальний податок — 573 млн.

Бюджет розвитку становитиме 61,5 млн. грн.

За словами Міллера, основні галузі фінансування це освіта — загалом (з видатками бюджету районів) 2,1 млрд. грн. На галузь охорони здоров’я виділено близько 1 млрд. грн. Житлово-комунальна сфера має отримати 600 млн. Комунальне господарство отримає близько 1,6 млрд. грн. Транспортна галузь отримає з бюджету 300 млн. грн. На розвиток культури передбачено 340 млн. грн. Спортивна галузь матиме близько 200 млн. грн.

На соціальну допомогу закладено близько 65 млн. грн.

Як повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко, у бюджеті вперше передбачено суму у 470 млн. грн. на реконструкцію комунікацій тепло- та водопостачання.

Контроль за виконанням бюджету хочуть покласти, зокрема, на профільні комісії. Це потрібно для того, аби розпорядники коштів вчасно і якісно виконували свою роботу

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: