Skip to content

У Дніпропетровську нагородили кращих працівників театру

Марианна Стец

Марианна Стец

IMG_3954З нагоди Міжнародного дня театру в приміщенні міської ради відбувся урочистий прийом мера міста Бориса Філатова.

На святкове чаювання завітали директори, головні режисери, актори театрів міста, театрознавці, головні художники, художників-постановники, заслужені артисти України, діячі мистецтв та заслужені працівники культури України. Актори поздоровляли один одного зі святом, бажаючи кожному цікавих ролей.

Борис Філатов привітав усіх присутніх. Свою промову він почав із жарту.

– Кожен із нас у цьому світі грає певну роль, – сказав він. – Хотілося б, щоб місцеве самоуправління та його головний режисер робили це максимально правдоподібно. Так, щоб людей не обманювали… А наших театральних діячів я щиро вітаю із професійним святом. Бажаю їм творчих успіхів. З ними мені завжди дуже приємно спілкуватися.

Мер нагородив пам’ятною медаллю «За заслуги перед містом» артиста вищої категорії міського театру КВН ДГУ Олександра Сергеєва, а також почесними грамотами актрису — ляльковода театру ляльок Юлію Блат, актрису, провідного майстра сцени драматичного молодіжного театру «Віримо!» Марію Петренко та директора Міського театру ляльок Валентина Фетісова.

Артист Олександр Сергеєв є одночасно солістом театру опери та балету і актором театру КВН ДГУ. Міжнародний день театру співпадає із днем його народження. Цього року йому виповнюється 50 років. З цієї нагоди він запросив усіх присутніх на свій бенефіс, що відбудеться 1 квітня.

– Моя любов до театрального мистецтва зародилася ще з університетських років, коли я брав участь у самодіяльності, — розповідає Олександр Сергєєв. – Найближче мені була опера, тому я отримав освіту в консерваторії… Однак, спершу я навчався на інженера-механіка, після чого два роки працював у КБ «Південне». Є дещо спільне між математикою та музикою, але, у той самий час, є багато різного. Наприклад, мажор – це велика плюс мала терції, а мінор – мала плюс велика терції. В математиці це неможливо. Такі протиріччя мене і приваблюють.

Подяки міського голови отримали провідний майстер сцени театру імені М. Горького Нінель Амутних, актор драми молодіжного театру «Віримо!» Едуард Парнет, артист оркестру театру «КВН ДГУ» Вадим Почуєв, художній керівник театру імені М. Горького, народний артист України Жан Мельников, провідні майстри сцени театру імені М. Горького Олександр Мішин та Сергій Федоренко.

Лауреати міських мистецьких премій у галузі театрального мистецтва отримали сертифікати на різні іменні премії розміром у 2 000 гривень.

Молодому актору театра «Віримо» Тарасу Шевченку, якого, як не важко здогадатися, назвали на честь Кобзаря, вручили сертифікат на премію імені Марата Стороженка. Освіту артист отримав у Харківському університеті мистецтв імені Котляревського. На сцені він виступає близько десяти років. В актора вже є кілька нагород за перемогу в конкурсі «Січеславна».

– Мене нагородили за ролі Герострата в спектаклі «Забути Герострата» та Подсекальникова у спектаклі «Самовбивця», – розповідає Тарас. – Ці ролі – мої найулюбленіші. Взагалі мені подобається моя професія, оскільки я обожнюю примірювати різноманітні образи та характери. До того ж, спілкування з глядачем надихає.

Маріанна Стець, фото Андрія Батозського.

IMG_3978

IMG_3976

IMG_3965 IMG_3971

IMG_3961 IMG_3956

IMG_3954

IMG_3948

IMG_3936 IMG_3934

IMG_4006

Олександр Сергєєв IMG_3933IMG_4009

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: