Skip to content

Дніпропетровські художники пензлем вдарять по туберкульозу

Юлия Мухина

Юлия Мухина

81409066c2aaaaa8c750e03abce6d5dc_i-1298Сьогодні, за інформацією головного позаштатного фтізіатра департаменту охорони здоров’я міськради Наталії Бутковської, стартував місячник боротьби з туберкульозом. Це означає, що починаючи з 21 березня, городяни матимуть змогу більше дізнатися від фахівців про те, як протидіяти інфекційному захворюванню та не потрапити в групу ризику. Усі бажаючі зможуть пройти додаткове обстеження у лікарнях за місцем проживання.


-Звертаємо увагу на те, що туберкульоз не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечний для всіх, — зазначила Наталія Бутковська. –Тож, коли людина кашляє понад двох тижнів, має підвищену температуру тіла, утруднене дихання, біль у грудях, поганий апетит, слабкість, втомлюваність – треба негайно звернутись за консультацією до лікаря. Ранній початок лікування – запорука успішного одужання. Сьогодні туберкульоз виліковний. Існують спеціальні безкоштовні препарати. І хоча курс тривалий, головне – суворо дотримуватися всіх призначень та рекомендацій доктора. І в жодному випадку не переривати розпочате лікування. Щоб убезпечити себе від інфекційного захворювання, рекомендуємо своєчасно проходити профілактичні обстеження, правильно і вчасно харчуватися, дотримуватися елементарних правил гігієни й уникати безпосередніх контактів з інфікованими.

На рівні області під час місячника пройде конкурс дитячого малюнку «Діти проти туберкульозу». За допомогою фарб та пензля юні художники розмірковуватимуть про здоровий спосіб життя. Також протягом місяця спеціалісти проведуть навчальні семінари. Медикам, а також родичам хворих на туберкульоз розповідатимуть про гігієну кашлю.

Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: