Skip to content

На Дніпропетровщині 6 людей провалились під кригу

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Фото: aif.ru
Фото: aif.ru

Рятувальні служби закликають громадян не виходити лід. За даними Олександра Шевченка, заступника начальника ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, лише за останні три місяці сталося 6 нещасних випадків. В основному, це були люди, які вийшли на прогулянку по водоймищах.

У Кривому Розі, Верхньодніпровському та Софійському районі загинуло три людини, серед них – одна дитина. Окрім того, четверо людей (один дорослий та три дитини) провалились під кригу, але, на щастя, їх врятували.

— Сьогодні на Дніпрі льоду немає. Зараз лежить тільки прибережна крига на заводях. Навіть по кольору льоду можна визначити ризик. Я неодноразово казав, що сірий колір льоду – найнебезпечніший. Виходити на нього ні в якому разі не можна, — застерігає Олександр Шевченко.

Безпечний лід – 5-7 см. Тільки така товщина може витримати дорослу людину середньої статури. Якщо авантюристи вирішили випробувати свою долю та вийти на небезпечну прогулянку групою – товщина має бути близько 15 см.

Зараз у нашій області діє 8 аварійно-рятувальних служб. Головне управління аварійними службами знаходиться на Монастирському острові. Комунальні розташовані у Новомосковському районі, Кривому Розі, Павлограді, Придніпровську та у с. Дніпровське. Всі вони надають допомогу як в зимовий, так і літній період. Статистика свідчить: у 2013 році на воді загинуло 102 особи, з них 15 дітей; у 2014 році – 92 особи, з них 6 дітей, у 2015-му – 57 осіб, з яких 2 дітей.

Вікторія Тимонова

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: