Skip to content

Як дніпропетровці згадували Скрябіна (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Рік тому, 2 лютого 2015-го, пішов з життя лідер гурту «Скрябін», співак Андрій Кузьменко. Нині місце вокаліста колективу зайняв Євген Толочний. Музиканти відзначають, що старі пісні набули «більш європейське звучання», відколи у гурті з’явився новий фронтмен. Але в серцях українців Кузьму ніхто не замінить. Цього тижня у Дніпропетровську пройшли заходи, присвячені його пам’яті.

Співи дніпропетровців сплелися в один у день пам’яті музиканта. На площі Героїв Майдану охочі зібрались, аби запалити свічки та пригадати всім відомі рядки Кузьменка. До вшанування приєднувались навіть прості перехожі. Ніхто з присутніх не звертав увагу на зимову прохолоду, бо фанатів гріло тепло улюблених пісень.

Також у себе на вогник всіх, хто не зміг протистояти морозу, чекали в арт-центрі «Квартира». Він запросив до себе відомі колективи Дніпропетровська. Захід розпочав співак Микола Родін, соліст гурту «Радіоніка», піснею «Мовчати». Рядки погрузили гостей закладу у тишу й невимовний спокій, тим самим й задали настрій вечору. На сцену також вийшли колективи «Вєтка» й «Кабінет Грібоєдова», які відіграли композиції «Сам собі країна», «Старі фотографії» та «Спи собі сама». Додали нотки драйву пісні «Маршрутка» й «Бультер’єр». Окрасою дня пам’яті у «Квартирі» став флешмоб з паперовими хмарками, до якого приєднувалися всі бажаючі. Кожен з гостей підняв хмарку, аби Кузьма теж споглядав за концертом.

Вікторія Тімонова, фото Ольги Малої

[flagallery gid=6]

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: