Skip to content

Сергей Притула подарил 93-й бригаде дорогостоящий беспилотник

Известный украинский шоумен и телеведущий Сергей Притула, который давно помогает украинской армии, сделал очередной очень нужный и дорогостоящий подарок нашим защитникам. Для бойцов 93-й бригады «Холодный Яр», которая базируется в поселке Черкасское Новомосковского района Днепропетровской области, он за свои средства приобрел суперсовременный беспилотник. Об этом сообщается в официальной группе 93-й бригады в Фейсбуке. 

«Хочемо поділитися з вами радісною і дуже важливою для нас новиною. Відомий телеведучий та волонтер Сергій Притула подарував 93-й бригаді «Холодний Яр» сучасний безпілотний авіаційний комплекс «Лелека-100» виробництва Производственно-инновационная компания «ДеВиРо». Цей комплекс є найдовершенішим з усіх, що виробляються в Україні та співставний зі світовими безпілотниками. Основною перевагою «пташки» є здатність працювати у найжорсткіших умовах радіоелектронного придушення з боку ворога. Комплексом можна керувати як вдень, так і вночі на великих відстанях, здобувати важливу інформацію в режимі реального часу.
«Лелека» оздоблена рятувальним парашутом. Траплялися випадки, коли літак, наскрізь прошитий ворожими осколками, спускався на парашуті в «зеленку». І завдяки такому засобу рятування не одну «пташку» вдалося відновити після підбиття і повернути на фронт. Перед тим, як отримати безпілотний комплекс, бійці бригади проходили спеціальне кількатижневе навчання.
93-я бригада «Холодний Яр» дуже вдячна Сергію Притулі за дороговартісну пожертву, яка допоможе вберегти життя наших бійців та ефективніше протидіяти російському агресору».

Материал Афиша Днепра.

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: