Skip to content

За пенсионера врачи получают больше денег

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Более 160 000 днепрян уже выбрали семейных врачей. Еженедельно декларацию с ними подписывают 20-30 тысяч жителей Днепра. Об этом во время прямой линии в «НМ» сообщила Юлия Виклиенко, заместитель директора департамента — начальник управления организации медицинской помощи департамента здравоохранения населения городского совета.

За пенсионера врачи получают больше денег. Новости Днепра

— Юліє Ігорівно, розкажіть, як підписати декларацію з лікарем, і чи буде в нього велике бажання офор­мити її з пенсіонерами, які нерідко мають цілий букет хвороб?

— Спочатку оберіть лікаря, якому ви довіряєте. Це може бути спеціаліст, який вас уже лікував, або ж у центрах первинної медичної допомоги є ін­формація про кожного сімейного лі­каря, терапевта, педіатра. Сам процес оформлення декларації простий. Звер­ніться до медичного закладу, де працює лікар, котрого ви вибрали. Уточніть день і годину зустрічі. З собою візьміть паспорт, податковий номер і мобіль­ний телефон. Ваші дані і контактний телефон внесуть у систему «Електронне здоров’я». Після чого роздрукують де­кларацію, яку ви підпишете у двох при­мірниках. Один залишається у вас.

Щодо пенсіонерів, то хочу підкрес­лити: один із ключових моментів ре­формування медицини — це запрова­дження системи, коли гроші ходять за пацієнтом. За декларацією, яку пацієнт оформляє з лікарем, держава платити­ме йому зарплату.

370 гривень в рік – капітаційна ставка лікаря за обслуговування одно­го пацієнта 18—39 років. Для пацієнтів п’яти вікових груп вводяться корекційні коефіцієнти. Так, за дитину до п’яти ро­ків лікар буде отримувати чотири капі­таційні ставки (1тис.480 грн), за дити­ну від шести до 17 років – 2,2 ставки (814 грн). За дорослих віком від 40 до 64 років передбачено 1,2 ставки (444 грн), від 65 років – дві ставки (740 грн).

Тож, як бачите, є мотивація уклада­ти договір з пенсіонерами.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: