Skip to content

Если сын живет в другом городе, учтут ли его в субсидии

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Если сын живет в другом городе, учтут ли его в субсидии. Новости Днепра

С 1 мая этого года в Украине действуют новые правила предоставления субсидий гражданам на оплату жилищно-коммунальных услуг.

Кому надо переоформить субсидию, а кому ее пересчитают автоматически? Кто может потерять право на нее? Или может на эту помощь рассчитывать семья, которая имеет автомобиль? Об этом и другом читатели спрашивали у начальника отдела льгот и субсидий департамента социальной защиты населения облгосадминистрации Александры Довидовской.

— Поясніть, чи зможу я, пенсіонерка, оформити субсидію лише на себе, коли у моїй квартирі зареєстрований син, але живе він не зі мною, а з сім’єю в іншому місці?

— У такому випадку в декларації про доходи у розділі «склад сім’ї» ви повинні вказати сина та його сім’ю і написати «зареєстровані, але не проживають». Разом із декларацією подаєте заяву з проханням розглянути на комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, що живуть у квартирі. До цього додаєте документ, який би підтвердив факт непроживання відповідної особи. На підставі заяви управління соціального захисту направляє для обстеження ваших умов проживання соціального інспектора. А комісія вже приймає рішення, на скількох людей призначити субсидію.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: