Skip to content

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом»

Тетяна Петрівна

Тетяна Петрівна

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

В першу літню неділю місцевий парк у селищі Кринички наповнився піснями, щасливими дитячими голосами та дзвінким сміхом. Тут вирував «Смайл фест»! Це спортивно-творчий фестиваль, що зібрав кілька сотень учасників із 9 сусідніх об,єднаних громад.

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

Стартував фестиваль, вже традиційним дитячим міні-забігом. Учасники швидко і легко подолали дистанцію в 2 кілометри. А далі було знайомство гостей з командами-учасниками: «Кульбаба» Новолатівської отг, «Васильки» Васильківської отг, «Смарт» Софіївської отг, «Усмішка» Могилівської отг, «Друге дихання» Вербківської отг, «Торнадо» Аулівської отг, «Альтаїр» Божедарівської отг, «Барвінок» Чкалівської отг, «ХІД» Криничанської отг. Вболівати за дітлахів приїхали голова Криничанської районної державної адміністрації пан Олег Гапіч, народний депутат України пан Валентин Дідич, перший заступник голови Дніпропетровської ОДА пан Олег Кужман, Голова Дніпропетровського центру місцевого самоврядування пані Олена Тертишна, а також Голови сусідніх громад. Після напутніх слів юні учасники фетивалю отримали маршрутні листи і поспішили виконувати завдання.

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

Тим часом голова Криничанської отг пан Ігор Лісовий запросив гостей протестувати новенький шкільний автобус, який напередодні отримали в подарунок від Дніпропетровської ОДА. «Цей автобус нам дуже, дуже потрібен! Адже в нашій школі навчаються діти з кількох сіл. Ми щиро вдячні за такий неймовірний подарунок!» — не приховуючи захвату дякує пан Ігор. До речі, голова громади обіцяє особисто сісти за кермо і виконати перший рейс вже у Вересні.

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

Хотілось би підкреслити, що Криничанська отг – ще зовсім молода. Офіційно вона почала існувати лише в грудні 2016 року. Та за цей, досить короткий, відрізок часу зроблено неймовірно багато! Саме тут, в Криничках, за підказки Дніпропетровського центру  розвитку місцевого самоврядування, так змогли організувати «Ярмарку здоров,я», що їх в приклад іншим почала ставити навіть міністерка пані Уляна Супрун! «Ярмарка здоров,я» — це коли просто неба, під час прогулянки,  жителі громади можуть підписати Договір з сімейним лікарем і навіть отримати первинні медичні консультації. Як то кажуть, «якщо ви ще не обрали сімейного лікаря, тоді ми йдемо до вас!».

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

Перші результати децентралізації тут видно неозброєним оком. Це і капітальні ремонти доріг, і  реконструкція вуличного освітення, і заміна вікон та дахів у школах та дитячих садочках, і заміна в них опалення на енергоефективне. Окрім господарської частини тут приділяють увагу і розвитку освіти, культури, спорту. Саме ця громада першою в районі підтримала створення молодіжної ГО «Корінь екології». За мету собі хлопці та дівчата ставлять популяризацію теми «чисте довкілля». Підлітки вже реалізують свої перші проекти. Вони розробили дизайн та виготовили екоторбинки, які активно розповсюджують серед жителів за символічну ціну. «Так ми хочемо відучити наших людей від пакетів, які є страшною загрозою для планети» — кажуть юні активісти.

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

Про розвиток громади та її досягнення можна ще говорити і говорити, але ж у парку тим часом лунають пісні з великої сцени, малюються пригоди Смайлика, вирішуються задачі на логіку та кмітливість, наймолодші каратисти демонструють свої вміння, а глядачі та вболівальники – ласують солодкою ватою! І зовсім не важливо, яка ж команда отримає перемогу. Найважливіше, що  в цьому гаморі, серед щасливих дитячих облич і яскравого калейдоскопу дитячих вражень, розумієш – тут люблять своїх дітей, тут люблять свою землю, тут готові працювати сьогодні заради успішного завтра, тут – дружна громада, яка ставить перед собою нові й нові завдання і завзято виконує їх. І таке неймовірне свято, і щоденні маленькі досягнення, і масштабні проекти – це все вдається тому, що одного разу жителі Маломихалівки, Дружби та Криничок об,єднались і пішли далі разом, обравши собі надійного лідера. Адже, «гуртом і вовка легко нагнати» — каже народна мудрість.

Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра Літо в Криничанській громаді зустрічали «Смайл-фестом». Новости Днепра

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: