Skip to content

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону – Dnipro Triathlon Fest

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону – Dnipro Triathlon Fest. Новости Днепра

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону – Dnipro Triathlon Fest. Новости Днепра

2 червня у Дніпрі в рамках програми мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» розпочався дводенний міжнародний фестиваль Dnipro Triathlon Fest 2018 – Кубок Європи з триатлону. Цю масштабну спортивну подію Дніпро приймає вже увосьме. На Фестивальному причалі за першість змагаються близько 600 учасників з 25 країн світу.

Міський голова Борис Філатов наголосив: спортивний захід організовано на високому світовому рівні. Фестиваль зібрав відомих спортсменів із України, Європи, США, Ізраїлю та Бразилії. До змагань приєдналися й представники мерії Дніпра. Також у змаганнях з триатлону вперше бере участь президент міської та обласної федерацій легкої атлетики Марина Філатова.

— Я дещо хвилююся, адже сьогодні моя дружина вперше бере участь у триатлоні. Загалом цей захід є не просто декларацією того, що Дніпро – спортивна столиця. Ми багато робимо для розвитку спорту. Та дуже важливо, що у нас проходить Кубок Європи. Адже ми живемо в місті, що розташоване за 200 км від фронту. Були певні побоювання. Та коли у місто їдуть спортсмени з 25 країн світу, коли лише від Ізраїлю приїхало 48 учасників – еліта світового спорту – це дуже важливо, – зазначив очільник Дніпра. Борис Філатов також ще раз подякував представникам соціально свідомого бізнесу, які допомагають розвитку спорту у місті.

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону – Dnipro Triathlon Fest. Новости Днепра.

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону – Dnipro Triathlon Fest. Новости Днепра.

Високий рівень організації змагань оцінили й у Європейському союзі триатлону.

— Я був вражений ще в аеропорту, коли мене зустріли дівчата в національних костюмах. Зрозумів, що нас тут справді чекають. Я вражений кількістю спортсменів. Це означає, що вони довіряють якості проведення змагань. Загалом ми бачимо тут демонстрацію триатлону як спорту для всіх. Бачимо багато дітей, людей різного віку. Спортивна галузь дійсно зростає, – сказав представник Європейського союзу триатлону Герві Граднер.

Міжнародний фестиваль Dnipro Triathlon Fest 2018 включає три етапи: плавання, велоперегони та біг. У рамках Кубка Європи учасники долатимуть спринтерську дистанцію загальною довжиною 25,750 км. Любителі змагаються на олімпійській дистанції 51 км. Наймолодшому учаснику дитячої триатлонної ліги 6 років. Найстаршим серед любителів є 69-річний отець Миколай.

За підсумками кубкових змагань визначать учасників чемпіонату Європи серед еліти та юніорів. Кубок Європи також є першим етапом відбору на III юнацькі Олімпійські ігри, котрі відбудуться в Буенос-Айресі (Аргентина) у жовтні цього року. Крім цього, вдруге за історію фестивалю триатлону у Дніпрі проходять Кубок Європи серед професіоналів – Dnipro ETU Sprint Triathlon European Cup та Кубок Європи серед юніорів – Dnipro ETU Junior Triathlon European Cup.

Іще одна особливість змагань – на спринтерській, олімпійській дистанціях і в рамках естафет любителі вперше стартують разом. Призовий фонд цього року є рекордним. Він становить 480 тис. грн. Це – спонсорські кошти. Завтра на шанувальників триатлону чекають дитячі змагання.

Зазначимо також, що другого та третього червня у зв’язку з проведенням Dnipro Triathlon Fest 2018 та Кубка Європи з триатлону буде частково обмежений рух приватного і громадського транспорту. Другого червня з 11:00 до 19:30 і третього червня з 8:30 до 14:30 буде перекрито: вул. Січеславську Набережну – від перехрестя з вул. Князя Володимира Великого (район Державного цирку) до вул. Набережної Перемоги; вул. Набережну Перемоги – від Мерефо-Херсонського мосту до вул. Набережної Перемоги, 10 (Придніпровська академія фізичної культури та спорту); вул. 6-ї Стрілецької Дивізії – від монумента «Вічна Слава» до Мерефо-Херсонського мосту. На час проведення заходів буде тимчасово призупинений рух тролейбусів № 10 та № 12. Також на цей період вносяться зміни у рух маршрутних таксі № 19, № 60, № 62, № 107, № 118, № 119, № 120, № 122, № 134, № 152, № 152А, № 157А. Звертаємо вашу увагу, що на вищезазначених вулицях буде обмежений рух усіх видів транспорту, зокрема громадського та велосипедного. Тож заздалегідь продумайте свій маршрут.

Фото: Андрій Батозський.

Категория: Архив, Новости Днепра, Спорт

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: