Skip to content

За навчання в магістратурі в Дніпрі буде сплачувати роботодавець

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

За навчання в магістратурі в Дніпрі буде сплачувати роботодавець. Новости Днепра

Реформування вищої освіти відкриває нові можливості співпраці закладів освіти з  роботодавцями. Саме про це наш кореспондент розмовляє з професором Анатолієм Задоєю, завідувачем кафедри міжнародних економічних відносин та економічної теорії Університету імені Альфреда Нобеля, доктором економічних наук.

 

Кореспондент: Сьогодні вищу освіту досить часто критикують за її відірваність від реальних потреб ринку праці. Що можна зробити, щоб подолати такий розрив?

 

Анатолій Задоя: Хочу зазначити, що протягом усіх років свого існування (а цього року ми відзначаємо своє 25-річчя) Університет орієнтувався на потреби реального бізнесу. Більше 15 років у нас працює Громадська рада з оцінювання професійних компетенцій випускників, яка на 80% складається з роботодавців. Їх побажання та вимоги завжди враховуються при складанні навчальних планів та виборі форм проведення і змісту навчання. Як наслідок, практично усі випускники знаходять роботу: за допомогою до Центрів зайнятості звертається менше 1% випускників. Однак з прийняттям нового законодавства у сфері освіти значно розширилися можливі форми співпраці університету та бізнесу. Маю на увазі розробку та запровадження дуальної системи навчання.

 

К.:   А в чому ж її особливості?

 

А.З.: Дуальна освіта передбачає фактичне поєднання отримання академічної освіти в університеті з навичками практичної роботи, які отримуються на підприємстві. Ми давно шукали партнера для організації такого навчання. І от цього року до нас звернулася компанія Metal Expert з пропозицією підготувати для неї 20 магістрів за дуальною системою. Згідно укладеної між Університетом імена Альфреда Нобеля та компанією Metal Expert угодою слухачі цієї програми будуть у першій половині дня навчатися в університеті, а у другій половині — стажуватися в компанії, отримуючи за це заробітну плату. Університет забезпечує отримання двох дипломів після закінчення програми: диплому державного зразка зі спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та диплому Університету імені Альфреда Нобеля з бізнес-освітньої програми «Міжнародні комунікації». А компанія гарантує подальше працевлаштування.

 

К.: А чим конкретно будуть займатися слухачі та випускники цієї програми?

 

А.З.: Оскільки Metal Expert займається постачанням об’єктивної комерційної інформації про світові про свiтовi промисловi ринки, то й завданням наших слухачів буде проведення відповідних аналітичних оглядів та підготовка їх до публікації. Це вимагає спеціальних знань та навичок, які студенти отримають, вивчаючи такі дисципліни, як «Економічна журналістика», «Кон’юнктурний аналіз світових ринків», посилений курс англійської мови тощо, а також виконуючи завдання під час стажування.

 

К.Навчання за цією програмою платне?

 

А.З.: Так. Але слухачі оплачують лише 20% вартості навчання. Інші 80% сплачує компанія! І хочу звернути увагу, що за це компанія не вимагає жодних додаткових зобов’язань від слухача. По завершенню програми він сам може обирати, чи продовжувати працювати в компанії, чи шукати інше місце роботи.

 

К.:  А як потрапити на навчання за цією програмою? Вона розрахована тільки на випускників бакалаврату вашого університету?

 

А.З.: Ні. Це ще одна особливість програми. Для навчання за цією програмою ми запрошуємо усіх бажаючих, які мають диплом бакалавра (магістра або спеціаліста) з будь-якої спеціальності, пристойно володіють англійською мовою, а головне мають бажання працювати у сфері міжнародної економічної аналітики.

 

К.: І які конкретні кроки повинні зробити бажаючі навчаться за цією унікальною програмою?

 

А.З.: По-перше, якнайшвидше зареєструватися для складання єдиного вступного іспиту з англійської мови, оскільки термін реєстрації закінчується на початку червня (6 червня 2018 року – Ред.) . Це вимога нових правил прийому до магістратури, яка починає діяти з цього року. За допомогою можна звернутися до приймальної комісії Університету імені Альфреда Нобеля. По-друге, подати заяву на вступ до Університету імені Альфреда Нобеля на навчання за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини» та пройти вступні випробування. По-третє, пройти співбесіду з представниками компанії Metal Expert.

Саме ці три кроки й приведуть вас до успіху!

Приймальна комісія (працює з 8.30 до 17.00)
+38(0562) 31-20-40
+38(050) 340-16-61
+38(098) 138-44-80
Адрес
а:
вул.Січеславська Набережна, 18, Дніпро
[email protected]

 

Категория: Общественные и социальные новости Днепра, Реклама

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: