Skip to content

Створено сайт цілодобових онлайн-казок

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

Створено сайт цілодобових онлайн-казок. новости Днепра

Національна суспільна телерадіокомпанія України нещодавно запустила два сайти з цілодобовим інтернет-радіо: «UA: казки» та «UA: Класична музика», повідомляє «НМ»

Створено сайт цілодобових онлайн-казок. новости Днепра

Сайт «UA: казки» (kazky.suspilne.media/online) дає можливість цілодобово слухати аудіоказки українською мовою.

У плейлисті вже  понад 200 казок різних народів світу. Їх розповідають вокаліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, учасник гурту DakhaBrakha Марко Галаневич, лідерка гурту «Крихітка» Саша Кольцова, письменник Сергій Жадан і співачка Христина Соловій та інші професійні українські актори.

На сайті також можна завантажити розмальовки з ілюстрацій до казок, які виконала художниця Женя Гайдамака. Радіохвиля авторських казок українською мовою доступна на сайті 24 години.

Ще один сайт — «UA: Класична музика». Тут цілодобово триває трансляція класичних творів найвідоміших композиторів — від Моцарта до Дебюсі, від Леонтовича до Хачатуряна. Записи для сайту ретельно відбирали в національних радіо-архівах. Тож фанати класичної музики можуть послухати улюблені твори у виконанні провідних  музикантів, серед яких  Національний заслужений академічний український народний хор ім. Г. Верьовки, академічний хор імені П. Майбороди, Державний заслужений симфонічний оркестр України та інші всесвітньо уславлені музичні колективи. Усі композиції доступні для онлайн-прослуховування. Найближчим часом обіцяють представити безкоштовні додатки для Android та iOS.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: