Skip to content

Мэр Днепра рассказал о результатах “Децимации”, рабочей поездке в США и планах на 2018 год

Борис Филатов

Борис Филатов

"Нас мало, но мы справимся": Филатов рассказал о буднях коммунальщиков Днепра. Новости Днепра

Мэр Днепра рассказал о результатах “Децимации”, рабочей поездке в США и планах на 2018 год. Новости Днепра.

Городской голова Днепра Борис Филатов отчитался о проделанной работе за неделю в субботней рубрике “Хорошие новости от мэра”.

Об этом корреспондент “НМ” узнала на его странице в Facebook.

Мэр Днепра рассказал о результатах “Децимации”, рабочей поездке в США и планах на 2018 год. Новости Днепра.

 Традиційно. Чергова порція хороших суботніх новин від мера.

Тиждень, що минає, був несамовитим і сповненим різних подій. Із великодніми вихідними і перельотом за океан, який тривав майже добу, час минув швидко. Та навіть пори це є про що розповісти.

  1. Ми прощаємося з підрядником, що займався ремонтом Нового мосту у Дніпрі. Це – моє політичне рішення. Усі юридичні процедури будуть оформлені на початку наступного тижня. Далі, і вже дуже скоро, роботи на переправі продовжаться силами наших комунальних підприємств. Так буде до розіграшу тендеру, що визначить нового підрядника.

Аналогічна ситуація й з реконструкцією набережної Перемоги. Підрядник цих робіт також працювати не буде

  1. Дніпро відвідала велика комісія європейських банків – ЄБРР і ЄІБ. Їхня інспекційна поїздка мала на меті ознайомлення з виконанням містом контрактів щодо освоєння вже отриманих коштів і підготовкою до здобуття наступних траншів.

Наші шановні партнери ситуацією задоволені. Адже не зважаючи на всі труднощі, нам вдалося запустити проект із добудови метрополітену – нині триває активна фаза, включно з вибуховими роботами.

Загалом, якщо коротко й по суті: до кінця року ми отримаємо додатково 12 млн. євро для проведення енергоаудиту та реконструкції низки міських шкіл і дитсадків, ще 10 млн. євро матимемо на придбання 50 нових тролейбусів.

Наступного року європейські банки нададуть нам 32 млн. євро на реконструкцію дорожньої інфраструктури.

Попереду ще колосальна паперова робота, пов’язана з проектами, експертизами і ще тисячами різних процесів, тож не витрачатиму ваш час.

  1. Зустрівся з першим секретарем з питань енергетики та комерційних питань посольства Великої Британії в Україні Кеті Коттрелл.

Ситуація наступна: після Brexit Велика Британія налаштована, зокрема на двосторонній розвиток відносин із країнами, що не входять до ЄС. Європейські інвестори та британський уряд проявляють інтерес й до нашого міста.

Переконаний, що зустріч була плідною. Ми обговорили, зокрема, і наш майбутній контракт із британськими інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу у Дніпрі.

Пані перший секретар посольства підтвердила зацікавленість у реалізації цього проекту не лише приватного бізнесу, а й уряду її країни загалом.

  1. Як ви знаєте, нещодавно ми взялися за масштабну реконструкцію стадіону ВРЗ.

А ще починаємо ремонт у муніципальному таборі «Діти Дніпра» (колишній табір імені Валентини Терешкової). Так, перш ніж наші діти приїдуть сюди на безкоштовний відпочинок, у корпусах відремонтують дахи, замінять вікна, а самі будівлі укріплять. Крім цього, у їдальні з’являться нове обладнання. Особливу увагу приділяємо безпеці. Тож у таборі обладнають сучасну пожежну сигналізацію. На все це з бюджету виділяється близько 11 млн. грн.

  1. У Дніпрі триває операція «Децимація». Наразі перевірили вже 41 маршрут із 125 існуючих у місті. Деякі від перевірок тікають, інші – просто ігнорують повідомлення про розрив із ними договорів. Але це не допоможе.

Уже направлено повідомлення про розірвання договорів із перевізниками на маршрутах № 126 і 33. Панове Жуков і Фалько, підіть гідно. Не треба судитися. Бо буде тільки гірше.

 

Перевізники, які готові надавати якісні послуги та виводити на маршрути новий рухомий склад, будь ласка, приходьте на ці маршрути, щоб працювати на благо людей.

  1. У США, крім відвідин легендарного Саут-Баунд-Брук, зустрівся з керівництвом Української православної церкви в Америці. Разом із Митрополитом Антонієм і Архієпископом Даниїлом обговорили перспективи подальшої співпраці Української Церкви та Дніпра.

Очікуємо високих гостей вже цього року. Вони – дійсно унікальні люди з особливою енергетикою, що огортає спокоєм і дозволяє хоч ненадовго забути про метушню зовнішнього світу.

..

  1. Наступного тижня запускаємо безстрокову акцію «Дніпро – простір чистоти».

Останнім часом є чимало справедливих нарікань стосовно якості прибирання територій. Однак треба розуміти, що для розчистки величезного мегаполісу, чия площа більша за Одесу чи Харків, потрібні цілі армії комунальних служб.

Якщо ми говоримо про свідоме й відповідальне суспільство, варто всім долучатися до такої роботи. Тож цей проект можливість реалізуватися для кожного, хто любить своє місто і хоче змінити його на краще але не тільки базікати у фейсбуці.

Усі деталі й роз’яснення можна знайти на сайті міської ради або за телефонами гарячої лінії:

+38 (056) 732 12 12;

+38 (095) 732 12 12;

+38 (096) 732 12 12;

+38 (073) 732 12 12.

Будьте ласка, звертайтеся, отримуйте безкоштовно від мерії інвентар, фарби, інші необхідні матеріали – і вперед.

Будемо починати зі знайомих усім суботників, флешмобів із прибирання, влаштуємо навіть масову висадку кущів і дерев.

Найактивніші учасники проекту отримають спеціальний приз від мера.

Гарних вихідних.

Мэр Днепра рассказал о результатах “Децимации”, рабочей поездке в США и планах на 2018 год. Новости Днепра.

Ранее “НМ” писал о первых впечатлениях городского головы Днепра о поездке в США.

Журналисты “НМ” продолжат следить за развитием событий.

Пунктуация сохранена.

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Особое мнение

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: