Skip to content

Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску?

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра

Вже завтра з 4-ї години ранку у православних храмах Дніпра святитимуть головний символ Великодня, пасхальні кулічі. За звичай господині печуть паски у Чистий четвер або Велику суботу. Цього року на суботу припало ще одне велике християнське свято, — Благовіщення. Тож , аби не грішити, багато хто вирішив цього року паски не пекти, а купувати.  Яку обрати – дорогу чи дешеву, де шукати — в магазині або у кондитерській?

Найдешевші паски цього року можна купити у супермаркетах. Асортимент там дуже різноманітний, ціни – так само. Тим не менш, у порівнянні із цінами та асортиментом минулого року деякі зміни можна відзначити.

Паски дійсно подорожчали, але вирахувати, на скільки саме , не так вже й просто. Приміром, замість звичних нам маленьких 100-грамових пасочок цього року чомусь більшість виробників пропонують паски по 120 грамів.

«Економ» -паски

Та хто шукає – той знайде. У «Варусі»  ми знайшли паски з ціною за 100 грамів, які, за нашими спостереженнями, виявилися найдешевшими у Дніпрі – 6,80 грн. за 100 грамів. Найдешевшими у нашому місті були паски в цьому супермаркеті також і минулого року – майже 4,50 за 100 грамів.

В усіх інших торгівельних закладах, аби вирахувати вартість 100 грамів паски, треба мати в руках калькулятор. Найменша паска у більшості магазинів цього року важить не 100 грамів, а 120. Звідки така новація – невідомо. Але, швидше за все, 100-грамові й не збирались пекти. Просто підрахували цьогорічну вартість стандартної та найбільш популярної у покупців пасочки на 250 грамів, злякалися, що не буде попиту, та поділили навпіл і вагу, і ціну. От і вийшли на прилавки пасочки по 120 грамів.

Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра

Порівняти ціни 2017-го та 2018-го можна лише на прикладі найдешевшої випічки. Усе, що дорожче 6,80 грн. за 100 грамів або 68 гривень за кіло, систематизувати просто неможливо – вага, виробники, рецептура, назви, упакування. Єдине, у чому впевнені покупці – ті паски, що дорожче, мають бути ще й смачніше. Частіше за все це дійсно так. Вартість таких пасок, судячи з цінників – від 80 до 92 гривень за кіло. Найдорожчу ми побачили також у «Варусі» — 12,99 за 100 грамів. Ажіотажу навколо неї не було. Хоча 130 гривень за кіло паски – це ще не для VIP-покупців.

VIP-паски

Найбагатші дніпряни цього року нерідко пекли паски самі за бабусиними або сучасними рецептами, це дуже зараз модно. Або частіше за все замовляли випічку заздалегідь у пекарнях, кондитерських та особисто у майстрів-кондитерів. Як стало відомо журналісту «НМ», вартість такої ексклюзивної пасочки із екологічно чистих продуктів та з сучасними хенд-мейд прикрасами – від  25 до 31 гривні за 100 грамів. І це не межа.

Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра Де у Дніпрі шукати найдешевшу паску. Новости Днепра

Смачної вам  паски!

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: