Skip to content

Велика субота: розмальовуємо крашанки

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Велика субота: розмальовуємо крашанки. Новости Днепра

В суботу член синедріону Йосип попросив у Пилата зняти тіло Ісуса з Хреста для поховання. Пилат дозволив. Йосиф з Никодимом зняли Тіло Ісуса з Хреста, обвили його плащаницею та поклалив печеру – «гроб».  Фарисеї закрили його величезним каменем та приставили охорону, аби учні не могли викрасти Тіло Христа. Цього ж дня душою Христос зійшов у пекло та звільнив з нього  праведників.

У Велику суботу не можна шити, прати, рубати дрова і працювати на городі. Небажано ходити на полювання і риболовлю. Заборонено голосно сміятися, лаятися, сваритися та ображати своїх близьких, розважатися, вживати алкоголь, вступати в інтимні стосунки. Бажано їсти лише хліб і пити воду, максимум — то гаряча пісна їжа з рослинним маслом. Найкраще — присвятити себе молитвам та відмовитись від важкої роботи. Можна відвідати кладовище, але поминати покійних не можна.

Вся Велика субота присвячувалася великоднім стравам — пекли паски, фарбували яйця, малювали писанки. Господарі прикрашали будинок до свята і готувалися до Всеношної. Навіть якщо ви не потрапили на службу, все одно не можна лягати спати: цієї ночі обов’язково потрібно запалити свічку перед іконою Ісуса Христа і знайти час для  молитви. Вважають, що той, хто спить у ніч з Великої суботи на Великдень, не побачить щастя, яке цієї ночі ходить по людях

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: