Skip to content

У Дніпрі відбувся концерт першого сезону проекту DNEPR-ACCO-BEST

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

У Дніпрі відбувся концерт першого сезону проекту DNEPR-ACCO-BEST. новости Днепра

У п’ятницю, 30 березня, у Дніпрі відбувся концерт 1-го сезону проекту DNEPR-ACCO-BEST, повідомляє «НМ» з посиланням на прес-службу міськради. Захід пройшов у рамках десятого Міжнародного фестивалю-конкурсу юних баяністі та акордеоністів ім. Миколи Різоля та програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

У Дніпрі відбувся концерт першого сезону проекту DNEPR-ACCO-BEST. новости Днепра

Вхід на концерт – безкоштовний.

— Дніпро не дарма зветься культурною столицею. Часом дивишся програмки і не знаєш, чому віддати перевагу. А щоб урізноманітнити наше культурне життя, ми додали виступи метрів народного жанру. Це цікаво не тільки публіці, яка любить акордеон і баян, а й усім дніпрянам, – каже заслужений працівник культури України, директор та художній керівник фестивалю Марина Чекалкіна.

У концерті взяв участь оркестр акордеоністів Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського GRAND ACCORDEON під керівництвом народної артистки України Євгенії Черказової (Київ).

Її талант цінують і за кордоном, а відбиток руки музикантки зберігається у Музеї найвідоміших акордеоністів світу в італійському місті Рекоаро-Терме.

— Програма в нас готова вже давно. Всі учасники оркестру – студенти. Переживають трохи, бо нова зала, а це завжди важко, – зазначила Євгенія Черказова.

Разом із оркестром також зіграли Катерина Полянська (віолончель), Богдана Півненко (скрипка) та Любов Тітаренко (клавесин, електронна клавіатура, фортепіано).

Нагадаємо, завтра, 31 березня, у Дніпропетровській філармонії ім. Л. Когана відбудеться заключний день десятого Міжнародного фестивалю-конкурсу юних баяністі та акордеоністів ім. Миколи Різоля, на якому під час гала-концерту нагородять переможців.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: